Simon Bosch Simon Bosch
16/07/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/07/2023 17:00

Bekende investeerder verkoopt opeens aandelen bitcoin beurs Coinbase

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
XRP zaak en Bitcoin ETF zetten regulatie onder druk: Coinbase CEO

Foto: 24K-Production / Shutterstock.com

Eerder deze week schreven we dat investeringsfondsuitgever ARK Invest een groot bedrag aan Coinbase-aandelen verkocht na een flinke stijging van het aandeel. Bijna direct hierna steeg het aandeel nog verder, maar ARK Invest lijkt niet van mening te zijn veranderd. Sterker nog, Cathie Woods bedrijf toont dat het achter zijn eerdere verkoop staat.

Pensioenfondsen kijken steeds meer naar crypto volgens Fidelity
Pensioenfondsen kijken steeds meer naar crypto volgens Fidelity

Waarde bitcoin beurs Coinbase flink gestegen

ARK Invest beheert verschillende Exchange Traded Funds (ETF’s) voor innovatieve aandelen, waaronder Coinbase. Deze crypto exchange zit in de ARK Innovation ETF (ARKK), in de ARK Next Generation Internet ETF (ARKW) én in de ARK Fintech Innovation ETF (ARKF). Het aandeel COIN vormt zelfs respectievelijk 7,17%, 8,72% en 10,61% van de ETF’s. ARK Invest-directeur Cathie Wood is duidelijk erg positief over het handelsplatform.

Maar afgelopen dinsdag besloot ARK Invest om voor 12 miljoen dollar aan COIN-aandelen te verkopen. Het aandeel is op die dag naar het hoogste punt in een jaar tijd gestegen. Dat kwam voor een deel door de hype rondom de nieuwe aanvragen voor spot-bitcoin-ETF’s. Verschillende beursfondsen willen namelijk samenwerken met Coinbase om de accurate bitcoin prijs te tonen voor hun fondsen.

Ook lijkt de flink gestegen XRP koers een positieve impact te hebben gehad op het sentiment voor COIN. Alhoewel niet iedereen is overtuigd van deze theorie is het mogelijk dat een positieve uitslag voor Ripple zal betekenen dat de rechtszaak die de SEC tegen Coinbase voert ook gunstiger zal eindigen voor Coinbase.

Advertentie

Cathie Wood verkoopt nog meer Coinbase-aandelen

Het aandeel van de grootste cryptobeurs van de VS is de afgelopen dagen flink gestegen. Afgelopen vrijdag bedroeg de slotkoers 105,31 dollar. Dat is 33,10% hoger dan de koers bij de beursopening begin deze week, en ongeveer 220% hoger ten opzichte van de absolute bodem begin januari.

Toch lijkt Wood nog niet klaar te zijn met verkopen. The Block heeft gesproken met handelaren van ARK Invest. De cryptokrant constateert dat het bedrijf afgelopen vrijdag nog meer COIN-aandelen heeft verkocht – in totaal zelfs 478.356 aandelen. 93.227 van deze aandelen zaten in de ARKW-ETF, en voor de innovatie-ETF ARKK verkocht de fondsbeheerder 121.882 aandelen. Als we de sluitingsprijs aanhouden, dan is de verkoop in totaal zo’n 50,37 miljoen dollar waard.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte
Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Crypto ontbijt: koersen herstellen, beleggers investeren weer & meer
Nederlanders verdienen 135% door met AI op Bitvavo in crypto te handelen
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie