Simon Bosch Simon Bosch
12/07/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/07/2023 19:00

Crypto-investeringsgigant dumpt aandelen van grote beurs na prijspiek

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Meerdere Bitcoin beursfondsen zullen tegelijkertijd worden goedgekeurd

Foto: rhendrikdwenz/Shutterstock

Van alle vermogensbeheerders is Cathie Wood en diens bedrijf ARK Invest steevast één van de meest vocale bulls in de crypto-industrie. Nog altijd heeft de ARK Fintech Innovation ETF (tickersymbool: ARKF) behoorlijk wat blootstelling aan crypto. Toch neemt Wood nu wat minder risico door veel aandelen in Coinbase te verkopen.

Een van de grootste beurzen ter wereld wil eigen cryptobeurs lanceren
Een van de grootste beurzen ter wereld wil eigen cryptobeurs lanceren

Cathie Wood verkoopt Coinbase

Dat schrijft Bloomberg, die een duidelijk beeld heeft van wat het investeringsfonds koopt en verkoopt. Het exchange-traded fund (ETF) ARKF heeft gisteren 135.152 aandelen in Coinbase (ticker: COIN) verkocht. Dit heeft volgens CoinDesk 12 miljoen dollar opgeleverd, wat betekent dat de gemiddelde verkoopprijs ongeveer 88 dollar was.

Het aandeel van de Amerikaanse cryptobeurs doet het goed nu het bedrijf de voorkeur heeft van veel crypto-bedrijven die ETF’s willen uitgeven. Zij willen samenwerken met Coinbase om de prijsinformatie te kunnen gebruiken. De aandelenkoers van het beursgenoteerde handelsplatform heeft hierdoor het hoogste punt in bijna een jaar bereikt.

Kennelijk was dit genoeg reden voor ARK Invest om een flink bedrag te verkopen. Toch is het maar een klein deel van het totaal aan COIN-aandelen dat het fonds bezit. De ARK Invest-tracker Cathie’s Ark houdt bij in welke bedrijven de verschillende fondsen investeren en hoeveel aandelen ze precies bezitten.

Advertentie

ARK Invest nog steeds long op crypto

De verkoop van gisteren lijkt nog niet te zijn verwerkt, maar het totaal lag begin deze week nog rond de 1,377 miljoen aandelen. Momenteel is dat 121,2 miljoen dollar waard. Ook vormt COIN een groot deel van het portfolio – 10,61% om precies te zijn, terwijl de Fintech-ETF enkele tientallen aandelen bezit. Daarnaast heeft ARKF ook veel aandelen in Block (SQ), dat eveneens blootstelling aan de crypto-industrie. Het fonds is dus nog steeds erg positief over crypto.

Het is de tweede keer dat ARK Invest aandelen in Coinbase verkoopt. Afgelopen maart verkocht ze ruim 160.000 aandelen voor 13,5 miljoen dollar, tegen een prijs van ongeveer 84 dollar. Afgelopen juni vond de COIN-koers een dieptepunt toen de SEC het bedrijf aanklaagde. Toen sloeg Wood juist aandelen in.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Crypto ontbijt: koersen herstellen, beleggers investeren weer & meer
Nederlanders verdienen 135% door met AI op Bitvavo in crypto te handelen
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie