Ivo Melchers Ivo Melchers
03/07/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/07/2023 19:00

Coinbase aandeel profiteert van bitcoin ETF explosie

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto-gigant Coinbase zet volgende stap naar Europa via Spanje

Foto: rarrarorro/Shutterstock

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Coinbase, de populaire Amerikaanse beursgenoteerde cryptobeurs, een tijdje terug de Securities and Exchange Commission (SEC) op zijn dak kreeg met een aanklacht. De donkere wolk die boven de enorme crypto exchange hing lijkt inmiddels deels te zijn weggetrokken waardoor het Coinbase aandeel flink is gestegen de afgelopen tijd.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Coinbase: na regen komt zonneschijn

Volgens de Amerikaanse financiële toezichthouder zou Coinbase, net als Binance, de federale effectenwetgeving hebben overtreden. Een uitgebreide lijst aan altcoins, evenals de staking-dienst, werd als effect aangeduid. In de Verenigde Staten mogen effecten, ofwel securities uitsluitend uitgegeven worden met de juiste vergunningen.

De angst in het crypto land nam toe wat resulteerde in een harde daling voor bitcoin (BTC) en altcoins. Met name de altcoins die als effect werden bestempeld kregen het enorm zwaar te verduren.

Dankzij de institutionele steun wist het sentiment op de cryptomarkt met 180 graden te draaien en ook Coinbase in het specifiek staat inmiddels weer in positief daglicht. Als je het Bitcoin nieuws in de gaten hebt gehouden de afgelopen weken, zul je op de hoogte zijn van de explosie aan spot Exchange Traded Fund (ETF) aanvragen die zijn ingediend bij de SEC.

Terwijl BlackRock de Nasdaq heeft gekozen om de ETF te noteren, werkt de Chicago Board Options Exchange (CBOE) met andere grote reuzen als Fidelity, Invesco, WisdomTree, VanEck en Ark Invest samen om eindelijk een spot bitcoin ETF op de Amerikaanse markt te krijgen.

De SEC liet afgelopen vrijdag aan zowel Nasdaq als CBOE weten dat hun aanvragen niet specifiek genoeg waren over de zogenoemde ‘surveillance-sharing agreement’, dat bedoeld is om fraude en manipulatie te ontmoedigen. De aanvragen noemden namelijk niet de specifieke partner voor deze overeenkomst.

CBOE heeft snel geschakeld en heeft Coinbase benoemt als partner in alle herziende aanvragen.

COIN aandeel schiet omhoog

Als gevolg schoten de aandelen van Coinbase (COIN) flink omhoog vandaag. Om precies te zijn sloot het de dag af met een stijging van meer dan 10 procent.

De populaire bitcoin analist Will Clemente liet in een tweet tevens zien dat het Coinbase aandeel met maar liefst 70 procent is gestegen in minder dan een maand tijd.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Advertentie