Erik Juffermans Erik Juffermans
08/06/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/06/2023 16:00

Bevestigd: Binance eindbaas toch niet neergeschoten

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bevestigd: Binance eindbaas toch niet neergeschoten

Foto: LightField Studios/Shutterstock

Op Aziatische nieuwskanalen gaan wilde verhalen over Binance CEO Changpeng “CZ” Zhao rond. Hij zou volgens de geruchten namelijk om het leven zijn gebracht door de politie in een vuurgevecht. Via Twitter was CZ er zelf snel bij om alle zorgen weg te nemen: hij leeft nog.

iPhone-gebruikers met crypto, let op: ‘schakel iMessage uit’
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance CEO leeft nog

Volgens het nepnieuws dat circuleerde in Azië, zou CZ na een ruzie met de Amerikaanse geheime dienst een AK-47 tevoorschijn hebben getoverd. Vervolgens zouden de autoriteiten hem 27 keer hebben geraakt, met dodelijke gevolgen voor de CEO van Binance. Op Twitter ontkrachtte CZ persoonlijk het schokkende nieuws:

“Meerdere FUD’s [fear, uncertainty and doubt] aan de gang. Deze circuleert in Azië. Ze zeggen dat ‘ik ruzie had met de Amerikaanse geheime dienst, en dat ik een AK-47 tevoorschijn haalde. De politie schoot eerst en doodde me.’ Dit is de tweede keer dat ik vermoord ben in het Aziatische nieuws.”

Aldus CZ via Twitter, die er dus de absurditeit en humor wel van in kan zien. Dat is opmerkelijk, want het is namelijk geen beste week voor Binance en diens CEO. Eerder deze week werd zowel de exchange als diens CEO aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Geen primeur

Het is dus ook niet de eerste keer dat CZ het onderwerp is van dergelijk nepnieuws. Al eerder ging er nepnieuws rond dat CZ zou zijn overleden. Dit was in begin maart van dit jaar. Toen miste CZ een Binance conferentie in Parijs. Volgens Aziatisch nepnieuws kon hij niet aanwezig zijn omdat hij het leven had gelaten na een schietpartij.

Wat de reden is van het nepnieuws is onbekend. Wellicht is het een gevalletje onschuldig journalistiek speurwerk. Of het is een bewuste poging Binance en CZ in een kwaad daglicht te zetten. Ook kan het een poging zijn geweest de koers van bepaalde tokens de manipuleren.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie