Simon Bosch Simon Bosch
06/06/2023 09:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2023 09:55

Binance is woedend en reageert op aanklacht

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto beurs Binance moet nu ook in dit land de deuren sluiten

Foto: Primakov/Shutterstock

Gisteren werd bekend dat Binance is aangeklaagd door de Securities and Exchange Commission (SEC), die vindt dat de cryptobeurs verschillende cryptocurrencies als ongeregistreerde effecten heeft aangeboden. Binance schrijft dat de beleidsmaker crypto systematisch in een hoekje probeert te drukken.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Binance is klaar met de SEC

In een persbericht schrijft het bedrijf dat het al sinds het begin van de SEC’s onderzoeken actief met de SEC samenwerkt om tot een goede oplossing te komen. Maar nu de SEC Binance heeft aangeklaagd doet de SEC al deze goede bedoelingen teniet, vindt Binance. Het beleid zou investeerders zelfs schaden, terwijl het ze juist zou moeten beschermen.

De SEC zou namelijk hebben besloten om iedereen in de crypto-industrie ‘gelijk te behandelen’, en om daarom iedereen aan te klagen. De SEC begon eind 2020 een rechtszaak tegen Ripple omdat XRP een ongeregistreerd effect zou zijn. Deze zaak is nog steeds niet afgerond, maar toch heeft de SEC nu veel meer cryptocurrencies ongeregistreerde effecten zijn.

Volgens de regulerende instantie gaat het nu ook om 61 andere coins, waaronder BNB, binance usd (BUSD), solana (SOL), cardano (ADA), polygon (MATIC) en dus nog veel meer. Ironisch genoeg noemt het XRP juist niet in de aanklacht.

In plaats van dat de SEC de situatie een genuanceerde aanpak hanteert, houdt het er een bruusk beleid op na door bedrijven simpelweg aan te klagen. Zelfs tokens die andere Amerikaanse beleidsmakers zouden hebben gelabeld als nadrukkelijk géén ongeregistreerd effect zouden nu slachtoffers zijn van het beleid van de SEC, alhoewel de crypto exchange niet noemt welke coins dit zijn.

Advertentie

Crypto industrie boos op SEC

Binance noemt dezelfde weigering van de SEC om de markt duidelijkheid te bieden als Coinbase. Deze concurrent heeft inmiddels de SEC zelfs aangeklaagd omdat het vindt dat de SEC weigert duidelijkheid te bieden. De crypto-lobbygroep Chamber of Digital Commerce (CDC) heeft besloten Coinbase bij te staan.

Het Amerikaanse Bittrex is zelfs volledig gestopt in de Verenigde Staten, omdat het beleid zijn bezigheden te risicovol maakte. Binance is dus zeker niet de enige.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie