Kevin Schijven Kevin Schijven
07/03/2022 13:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/03/2022 13:45

Binance accepteert weer SEPA stortingen in ‘heel’ Europa

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance mag Voyager deal toch doorzetten van rechter

Foto: Grey82 / Shutterstock.com

Binance, de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld qua handelsvolume, maakt het eindelijk weer mogelijk om stortingen en opnames in euro’s uit te voeren.

Binance en Paysafe openen namelijk weer de deuren voor transacties met Single Euro Payments Area (SEPA) en Faster Payment Services (FPS). De enorme bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) beurs kondigt het nieuws op 7 maart aan via een persbericht en via Twitter:

Man had flashdrive met $2 miljard aan crypto, “niet wat je denkt”
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Heel Europa? Nee, Nederland nog niet

Deze overboekingsfuncties werden vanochtend weer geactiveerd voor heel Europa. Bijna voor heel Europa dan, want dit geld nog niet voor Nederland en Zwitserland. Wanneer deze twee landen aan de beurt zijn, is helaas nog onduidelijk. Het is ook onduidelijk waarom deze twee landen überhaupt langer moeten wachten.

Binance stopte afgelopen zomer plotseling met accepteren van transacties met SEPA, een populair betalingsmethode voor Europese Binance gebruikers. Binance gaf echter nooit een officiële verklaring waarom het deze beslissing nam en dat zorgde voor veel ergernis onder klanten. Het bedrijf lag toen onder vuur van toezichthouders uit meerdere landen en dat droeg wellicht bij aan deze beslissing.

Binance werkte voorheen met Clear Junction voor SEPA betalingen, maar is nu overgestapt naar Paysafe, een online betalingsdienst. Eind januari startte Binance hieromtrent een pilotprogram en het bedrijf opent nu deuren voor heel Europa. Buiten Nederland en Zwitserland dan.

Om de terugkomst van SEPA en FPS te vieren, biedt Binance (geverifieerde) klanten de mogelijkheid aan om deze maand zonder extra kosten hun euro’s en Britse ponden te storten op Binance.

Advertentie

Binance kondigt Bfinity aan

In gerelateerd nieuws kondigt Binance ‘Bifinity’ aan. Bifinity is een fiat-to-crypto betalingsverwerker voor Binance en andere blockchain-platforms. De nieuwe betalingsverwerker is vooral bedoeld voor bedrijven en ondersteunt meer dan 50 cryptocurrencies en betaalmethoden als Visa en Mastercard.

Vorige maand kondigde Binance nog aan dat de Binance Smart Chain nu hernoemd is naar de BNB Chain.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie