Kevin Schijven Kevin Schijven
26/01/2022 15:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/01/2022 15:20

Binance accepteert weer SEPA stortingen, maar nog niet in Nederland

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance accepteert weer SEPA stortingen, maar nog niet in Nederland

Foto: byswat/Shutterstock

Binance, de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld qua handelsvolume, stopte vorige zomer plotseling met het accepteren van transacties via Single Euro Payments Area, beter bekend als SEPA.

SEPA is een betalingsnetwerk van Europese banken voor Europeanen (en enkele landen buiten de EU) om gemakkelijk euro’s te versturen. SEPA was een populaire methode onder Europese Binance gebruikers en het besluit om betalingen met SEPA te stoppen ging daarom gepaard met veel ergernis.

Binance gaf nooit een officiële verklaring waarom de exchange hiermee stopte. Echter lag de bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) beurs toen onder vuur van toezichthouders uit verschillende landen en dat was hoogstwaarschijnlijk de aanleiding voor de beslissing.

FTX’s duistere USDT winstpraktijken blootgelegd in nieuwe rechtszaak
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

SEPA terug op Binance

Het heeft meer dan zes maanden geduurd, maar SEPA komt nu eindelijk terug naar Binance. Dat kondigt de populaire crypto-beurs op 26 januari aan middels een persbericht:

Binance werkte voorheen met Clear Junction voor SEPA betalingen en is nu overgestapt naar Paysafe, een online betalingsdienst. Dat betekent dat het voor Binance gebruikers nu weer mogelijk is om via SEPA vanuit Europa stortingen en opnames in euro’s uit te voeren. Althans, in bepaalde Europese landen.

Binance begint namelijk eerst met een pilotprogram, oftewel testprogramma. In het persbericht is echter niet duidelijk welke landen eerst aan de beurt zijn, maar volgens een publicatie van Bloomberg gaat het om België en Bulgarije.

Verder meldt Bloomberg dat het programma in de komende weken wordt uitgebreid, maar wanneer Nederland aan de beurt is, is vooralsnog onbekend. Het Verenigd Koninkrijk komt volgens een anonieme bron niet aan de beurt, aangezien het land in 2020 de EU heeft verlaten.

Changpeng Zhao, CEO van Binance, benadrukte in het afgelopen halve jaar vaker dat zijn bedrijf nu nauw samenwerkt met alle relevante toezichthouders. Naar verluidt heeft Binance nu ook plannen om wellicht toch een hoofdkantoor op te zetten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie