Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Binance CEO Changpeng Zhao: 2018 was een “correctiejaar” voor cryptocurrency

Changpeng Zhao, CEO van cryptocurrency-exchange Binance, is nog vol vertrouwen omtrent cryptocurrency en laat weten in interview met Bloomberg op 19 december dat 2018 een “correctiejaar” was voor cryptocurrencies.

Zhao wordt als eerst gevraagd hoe het momenteel met de adoptie van blockchain-technologie gaat. Zhao antwoordt met het volgende:

2018 was inderdaad een moeilijk jaar als het om de prijzen gaat van cryptocurrency en we zien een heleboel projecten die het niet halen. Maar de technologie is hier om te blijven en we willen 2019 starten met vuurwerk. Daarom organiseren we een blockchain-conferentie in Singapore. Mensen in de industrie zijn nog steeds vol vertrouwen over de toekomst dus daar maken we ons geen zorgen over.

- Advertentie -

Vervolgens wordt de CEO gevraagd wat de invloed is van de koersen van cryptocurrencies op de toekomst van de industrie:

Ik denk dat prijs een sterke aantrekkingskracht is voor veel speculanten, maar de industrie zal groeien door de ontwikkelaars, de mensen die applicaties bouwen, en door de adoptie op de lange termijn. Er zal altijd speculatie zijn en dat zorgt ervoor dat de prijs fluctueert, omhoog of omlaag. Ik denk dat het vorig jaar te veel omhoog gefluctueerd is en nu zitten we in een correctiefase. We weten nog niet of het afgelopen is, ik hoop van wel, maar we zijn nooit zeker.

Ook werd Zhao gevraagd hoe agressief hij van plan is te blijven in de industrie nu dat de markt er minder rooskleurig uitziet:

Onze strategie is helemaal niet veranderd. We hebben tot nu toe één fiat-exchange gelanceerd, en we lanceren er twee of drie volgende maand. Volgend jaar willen we nog 10 fiat-exchanges opbouwen. En we willen onze gedecentraliseerde exchange lanceren. Onze plannen zijn totaal niet veranderd, we gaan zeer agressief verder.

De volgende vraag gaat over regelgeving en of Zhao deze verwelkomt in de industrie of dat hij vindt dat deze zich er niet te veel mee moeten bemoeien:

We verwelkomen zeker regelgevende betrokkenheid. We willen duidelijkheid en ik denk dat er nog steeds te veel onzekerheid is in veel landen in de wereld met betrekking tot regelgeving over de cryptocurrency-industrie. We willen dus duidelijkheid, maar we willen ook verstandige regelgeving. We willen regelgeving die innovatie promoot en niet in de weg staat.

Volgens de interviewer zou men alleen een e-mailadres nodig hebben voor toegang tot de Binance exchange en dat critici beweren dat dit criminelen en witwassers helpt. De vraag is of Binance van plan is om haar ‘Know Your Customer’ (KYC) eisen aan te scherpen:

Dat is eigenlijk een misconceptie. We hebben juist de strengste KYC, anti-money laundering (AML) en in het algemeen anti-witwas systemen in werking. […] We besteden juist veel tijd om het systeem veilig te maken, inclusief KYC en AML.

Zhao had eerder beweerd dat hij al zijn vermogen in cryptocurrency heeft gestopt. De interviewer vraagt hoe het met zijn waarde staat:

Het is zeker gedaald, al mijn vermogen zit nog steeds in crypto, maar ik weet niet precies hoeveel minder het is. Het is maar één jaar, ik heb eerder dit soort situaties meegemaakt. Ik ben nog steeds vol vertrouwen over de industrie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.336,68 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.233,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.297,19 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.297,76 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.305,72 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.336,68 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.233,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.297,19 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.297,76 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.305,72 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De laatste halte voor vertrek

Ja, de monologen over hoe we ervoor staan kunnen jullie waarschijnlijk wel dromen. Daarom gaan we maar gelijk aan de slag met de grafieken!...