Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Binance CEO Changpeng Zhao: lancering Decentralized Exchange (DEX) uiterlijk begin volgend jaar

Binance, dat met een dagelijks handelsvolume van meer dan $1 miljard geldt als ‘s werelds grootste cryptocurrency-exchange, zal eind dit jaar of begin volgend jaar een bètaversie van haar Decentralized Exchange (DEX) lanceren. In augustus deelde ChangPeng Zhao, de CEO van Binance die op twitter als CZ door het leven gaat, al een demo van de DEX maar gaf destijds niet aan wanneer deze online zou gaan. In een tweet op 28 september doet hij dat wel:

Heb net een productieve meeting gehad voor #Binance #DEX waarbij $BNB de eigen “brandstof” zal zijn en de exchange geen controle heeft over de fondsen van haar gebruikers. We streven naar een publieke bèta tegen het eind van het jaar/begin volgend jaar. Ja, we werken ook op zaterdagen, non-stop!

- Advertentie -

Afgelopen zomer verklaarde Zhao in een interview dat hij persoonlijk gelooft dat gedecentraliseerde exchanges de toekomst zullen zijn voor cryptocurrencies. Volgens hem zullen gebruikers op de lange termijn in staat zijn om non-custodial wallets te gebruiken om cryptocurrencies te verhandelen op een peer-to-peer-manier met volledige controle over hun fondsen:

Ik ben ervan overtuigd dat gedecentraliseerde exchanges de toekomst zijn. Ik weet niet wanneer die toekomst zal komen, ik denk dat we daarvoor in een te vroeg stadium zijn, dus ik zou niet kunnen zeggen of dat één, twee, drie of vijf jaar zal zijn, maar we moeten er wel klaar voor zijn. Wij van Binance investeren veel energie en tijd op dit gebied en hebben een toegewijd team dat hieraan werkt.

Exchanges genereren inkomsten uit de transactiekosten die het haar gebruikers in rekening brengt. Ook gedecentraliseerde exchanges kunnen transactiekosten rekenen die gecodeerd zitten in de ‘smart contracts’ die door het platform gebruikt worden om transacties te versturen naar het netwerk van openbare blockchain-netwerken zoals dat van Ethereum.

Binance Coin (BNB) is een op de Ethereum-blockchain gebaseerde ERC20-token en is een gedecentraliseerde token op zichzelf. Daarmee zouden gebruikers van DEX de transactiekosten in BNB kunnen betalen en zou die vergoeding niet naar Binance maar naar het smart contract gaan, wat hetzelfde is voor iedereen en betekent dat niemand er controle over heeft. Op een later moment is het smart contract van BNB zo ontworpen dat de prijs stijgt op het moment dat de vraag toeneemt. De houder van BNB krijgt later de winst door zijn of haar BNB-tokens te verkopen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.188,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.188,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...