Kevin Schijven Kevin Schijven
28/07/2021 15:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/07/2021 15:59

Binance CEO Changpeng Zhao (CZ) zoekt naar vervangend CEO voor zijn bitcoin (BTC) exchange

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance CEO Changpeng Zhao (CZ) zoekt naar vervangend CEO voor zijn bitcoin (BTC) exchange

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Changpeng Zhao, CEO van Binance, de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld, is op zoek naar een nieuwe CEO. Dat zegt Zhao, ook bekend als CZ, in een persconferentie op 27 juli:

Als eerst meldt CZ tijdens de conferentie dat Binance zal blijven richten op toezichthouders en nieuwe regelgeving. De bitcoin (BTC) beurs lag de afgelopen tijd vaker onder vuur en meerdere toezichthouders hadden waarschuwingen afgegeven.

CZ kondigt aan dat hij samen met Binance nauwer wil samenwerken met toezichthouders en vergunningen gaat aanvragen waar dat mogelijk is. De CEO meldde al eerder deze week dat hij “overal een vergunning wil krijgen.”

Ook gaat Binance strengere know-your-customer (KYC) maatregelen toepassen. Eerder vandaag was al op Crypto Insiders te lezen dat dit onder andere betekent dat Binance het opnamelimiet gaat verlagen van 2 BTC naar 0,06 BTC (ongeveer $2.000) voor Basic accounts.

CZ kaart vervolgens aan dat de zogeheten leverage op futures naar 20x verlaagd is. Dat kondigde Binance al vorige week aan. Ook kondigt Binance een nieuwe tool aan voor belastingaangifte. Het is een API waarmee je je activiteiten in crypto kunt volgen om rapportage eisen te stroomlijnen.

Ten slotte kondigt CZ aan dat Binance actief op zoek is naar nieuw leiderschap en voornamelijk iemand met ervaring in regelgeving en compliance. Hij benadrukt dat Binance geen plannen heeft om hem direct als CEO te vervangen, ondanks wat sommige journalisten rapporteerden:

CZ is van mening dat CEO’s niet langer dan 10 jaar aangesteld moeten zijn, ideaal maar 5 jaar. Hij zegt dat presidenten ook maar vier jaar aan de macht blijven. CZ is inmiddels al meer dan drie jaar lang de CEO van Binance. Hij voegt toe dat wanneer hij opstapt, nog wel onderdeel blijft van de Binance community.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie