Erik Juffermans Erik Juffermans
03/11/2022 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/11/2022 13:00

Binance CEO Changpeng Zhao overweegt het kopen van een bank

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
El ex-CEO del exchange Binance no ha sido declarado en riesgo de fuga

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Recent hielp Binance, de grootste crypto-exchange ter wereld, al mee met de financiën in de overname van Twitter door miljardair Elon Musk. Nu heeft ook de CEO van Binance, Changpeng “CZ” Zhao, laten doorschemeren geïnteresseerd te zijn in het kopen van een bank. Hij wil op deze manier een brug vormen tussen crypto en de traditionele financiële wereld.

Worden cryptowallets echt verboden? Een diepere analyse
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

“Crypto bearmarkten zijn voor kopen”

Binance zit niet stil deze bearmarkt, en het lijkt erop dat er nog grootse plannen in het verschiet liggen. CZ heeft laten weten nog voor 1 miljard dollar te willen investeren de komende maanden. De exchange lijkt de klassieke crypto tactiek na te leven: “bearmarkten zijn voor kopen en accumuleren.”

Volgens CZ zou het investeren in een bank een slimme keuze zijn. Naast het overbruggen van twee financiële werelden zou dit leiden tot meer blootstelling van crypto assets aan nieuwe klanten.

“Er zijn personen die meerdere soorten licenties, traditionele banken en betalingsdiensten bezitten. Wij zijn daar ook mee bezig. We willen een brug vormen tussen crypto en de traditionele financiële wereld.”

Een onderzoek van Bloomberg toont aan dat Binance al 300 miljoen dollar stak in meerdere projecten. Met de Twitter deal en de geplande extra 1 miljard aan investeringen lijkt Binance zijn positie in de crypto sector sterk te verstevigen.

De Twitter deal met Binance

Zoals vermeld was Binance financieel betrokken bij de Twitter aankoop van Tesla CEO Elon Musk. De exchange investeerde 500 miljoen dollar in de overname. Volgens CZ heeft Twitter een hoop potentie in de social media wereld. Ook is hij positief over de positie die Twitter in lijkt te nemen als het gaat om de integratie van crypto assets.

“We zijn zeer lange termijn investeerders, dus we anticiperen om de komende 10 tot 50 tot 100 jaar betrokken te zijn. Het korte termijn interesseert ons niet. We zijn geïnteresseerd in de lange termijn potentie van het platform. Twitter plus Elon? Individueel hebben ze zeer veel potentie. Maar samen al helemaal. We zijn er zeker van dat over 10 tot 20 jaar Twitter een veel beter platform is dan vandaag.”

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie