Timo Bult Timo Bult
29/10/2022 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2024 14:09

Binance stuurt $500 miljoen naar Musk voor Twitter-overname

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Pe3k / Shutterstock.com

Het grote nieuws is natuurlijk de overname van Twitter door Elon Musk. De miljardair legt een slordige $44 miljard neer voor het social media-platform. Veel van dit geld komt niet uit zijn eigen zak. Hij heeft namelijk een grote groep investeerders bij elkaar gesprokkeld die samen meedoen aan de investering. Ook de grootste crypto exchange ter wereld, Binance, is van de partij.

Binance wéér aangeklaagd vanwege onrechtmatige verkoop crypto-producten
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance investeert met Musk in Twitter

Het werd afgelopen mei al aangekondigd door Binance, maar nu de deal er daadwerkelijk doorheen is bevestigt het platform de investering nogmaals. De CEO van het bedrijf, Changpeng Zhao, stelt op Twitter:

“Onze stagiair zegt dat we de $500 miljoen twee dagen geleden over hebben gemaakt.”

De gele reus legt dus een half miljard opzij om deel te kunnen nemen aan de overname. In de aankondiging eerder dit jaar legt Zhao uit waarom Binance de stap zet:

“We hopen een rol te kunnen spelen in het samenbrengen van social media en web3 en het verbreden van het gebruik en de adoptie van crypto– en blockchain-technologie.”

Dogecoin geniet van stijging door Twitter nieuws

Het nieuws dat Twitter wordt overgenomen door Musk werd met open armen ontvangen door de crypto-wereld. Een van de effecten was dat dogecoin (DOGE) een behoorlijke stijging doormaakte. Niet gek, Musk is namelijk een bekende Dogecoin-fan.

Musk is een echte meme-koning, en het omarmen van Dogecoin past perfect in zijn straatje. De overname van Twitter werd tevens middels een meme-waardige actie bekroond. Hij liep namelijk met een gootsteen (sink in het Engels) het hoofdkantoor van Twitter binnen; “let that sink in!” doelend op het feit dat Musk toch echt Twitter heeft overgenomen.

De investering van $500 miljoen door Binance betekent dat het crypto handelsplatform de op drie na grootste bijdrager is. Andere crypto-georiënteerde bedrijven die meededen waren Sequoia Capital Fund en Fidelity.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie