Kevin Schijven Kevin Schijven
21/02/2020 07:06 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2020 07:06

Binance CEO Changpeng Zhao zegt dat halving van bitcoin (BTC) nog niet ingeprijsd is

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Binance CEO Changpeng Zhao zegt dat halving van bitcoin (BTC) nog niet ingeprijsd is

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Changpeng Zhao (CZ), oprichter en CEO van Binance, een van de grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld, gelooft dat de aankomende halving van bitcoin (BTC) nog niet in de prijs zit ingecalculeerd.
https://twitter.com/cz_binance/status/1230412765237518336

Ik geloof persoonlijk dat de halvering niet is ingeprijsd.

Aldus CZ tijdens een interview met BlockTV op 19 februari. De CEO geeft toe dat hij normaliter liever geen voorspellingen doet over de markt, de helft van de tijd zit hij er namelijk naast. Hij legt de nadruk erop dat dit geen financieel advies is.
De volgende halving van bitcoin zal ergens in mei dit jaar plaatsvinden. Het aanbod van nieuwe bitcoins op de markt wordt dan gehalveerd alsmede de beloning die bitcoin-miners per block zullen verdienen. De meningen onder analisten zijn erg verdeeld, sommigen zeggen dat het de koers naar nieuwe hoogtes zal brengen terwijl anderen geloven dat het al ingeprijsd is.
Volgens CZ zal de grootste impact van de halving zijn dat het aanbod van nieuwe tokens halveert. Hij meldt dat de afgelopen tijd steeds meer mensen de markt binnenstromen. Een grotere vraag samen met een kleiner aanbod zal naar een hogere koers leiden, zegt CZ.
Verder zegt de CEO dat, historisch gezien, de halving een positieve impact op de prijs heeft gehad, maar dat historische gebeurtenissen niet per se toekomstige gebeurtenissen voorspellen. CZ heeft het ook kort over de psychologische barrière van $10.000 en zegt dat de prijs de komende tijd hieromtrent zal fluctueren.
De rest van het interview, waarin CZ nog op onderwerpen ingaat als de uitbreiding naar Singapore, de uitbraak van het coronavirus, de Binance Cloud en dat het doel van Binance niet wereldoverheersing is, kan men hier bekijken.
John McAfee werd twee dagen eerder geïnterviewd door BlockTV. De miljardair zei toen dat Binance over twee jaar niet meer zal bestaan. Volgens McAfee zullen over twee jaar zelfs helemaal geen gecentraliseerde exchanges er meer zijn. Ook zei hij dat men hem niet te serieus moet nemen.
Gisteren werd Binance uit de lucht gehaald vanwege een ongepland onderhoud. Wat er precies is gebeurd is nog steeds niet helemaal duidelijk. Het enige wat CZ erover heeft gezegd is dat het systeem datacorruptie herkende doordat iemand valse data toevoerde. Inmiddels doet alles het weer en de gemeenschap toont waardering aan CZ dat hij constant communiceerde met hen. Ook is het duidelijk dat CZ niet blij was met alle “FUD” (fear, uncertainty & doubt) die gisteren verspreid werd.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie