Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
17/02/2020 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 10:02

Cryptocurrency exchange Binance is er als de kippen bij in Singapore

Nieuws
Cryptocurrency exchange Binance schrapt ‘leveraged tokens’, veroorzaakt verwarring bij gebruikers

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

De CEO van cryptocurrency exchange Binance, Changpeng Zhao, heeft bevestigd dat het bedrijf een licentie heeft aangevraagd om in Singapore haar diensten te mogen aanbieden. Binance lijkt er als de kippen bij, gezien het land nog geen maand geleden regelgeving invoerde voor bedrijven die digitale activa hanteren.
De monetaire autoriteit van Singapore opende onlangs de deuren voor cryptocurrency met de invoering van haar Payment Services Act. Met de introductie van dit beleid zullen cryptocurrency-betalingen en -handel worden gereguleerd. Hierbij zal huidige regelgeving voor reguliere betalingen met fiatgeld als leidraad dienen. De Payment Services Act houdt ook in dat geïnteresseerde partijen zich moeten aanmelden voor een aantal licenties; iets wat Binance nu aan het doen is.
Zhao, die ook bekend staat onder afkorting CZ, bevestigde de aanmelding van Binance in een telefonisch interview met Bloomberg:

We hebben ons al aangemeld. We hebben de aanmelding vrij vlot gedaan. Onze entiteit in Singapore had nauw contact met de lokale regelgevers en ze zijn altijd open-minded geweest.

Het Aziatische land introduceerde eerder dit jaar de Payment Service Act 2019. In essentie houdt het in dat alle crypto-gerelateerde bedrijven in het land, die overigens het label Digital Payment Token (DPT) services zullen krijgen, onder toezicht zullen worden gesteld. De bedrijven zullen moeten voldoen aan anti-witwasrichtlinen en regelgeving ter voorkoming van financiering van terrorisme.
De Asisstent Managing Director van de Monetary Authority gaf aan dat de Payment Service Act een regelgevend framework biedt dat vooruitblikt en flexibel is. Het zou verder een veiliger systeem bieden.
cryptocurrency_exchange_bitvavo_eerste_1000_euro_gratis_handelen_bannerBinance zit niet stil! Vorige week vrijdag werd bekend dat de exchange ondersteuning voor 15 fiatvaluta aan het platform gaat toevoegen.
Afgelopen zaterdag brak de koers van bitcoin scherp naar beneden uit, regelrecht naar het supportniveau van $9.750. Welke zones houdt onze analist David in de gaten om controle over zijn portfolio te houden? Lees het in zijn vanmiddag verschenen analyse!
Vanmorgen de koersupdate van onze analist Michiel mist? In deze freebie van vandaag bespreekt hij de daling van de koers van bitcoin. Is het tijd voor paniek of kopen we de dips? Michiel bespreekt de huidige situatie aan de hand van de grafieken!

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie