Timo Bult Timo Bult
01/12/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/12/2019 10:45

Binance CSO: "Onze belangrijkste focus ligt op het bouwen van fiat-to-crypto bruggen"

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance CSO:

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

De focus van cryptocurrency-exchange Binance ligt op dit moment vooral op het bieden van fiat-to-crypto gateways. Dit stelt de Chief Strategy Officer van de exchange, Gin Chao in een interview met het Franse Journal du Coin. Uit het interview blijkt onder andere dat Binance verder geen concrete uitbreidingsstrategie heeft.
Tijdens het interview geeft Chao aan dat de exchange een “lijstje van landen” bijhoudt waarnaar het eventueel zou kunnen uitbreiden door kantoren in deze landen te openen, maar dat er geen sprake is van een gedefinieerd uitbreidingsplan:

We verkennen veel markten en evalueren hun potentieel. We proberen een lijst met landen bij te houden, op volgorde van prioriteit. We houden rekening met het regelgevingsgemak van een bepaald gebied en de vraag van de lokale bevolking naar een oplossing als de onze.

De interviewer vraagt Chao vervolgens waarom veel officiële crypto en blockchain-evenementen in Zuid-Amerika en landen als Indonesië worden gehouden. In vergelijking worden veel minder van dat soort evenementen in West-Europa gehouden, aldus de interviewer. Chao antwoordt daarop:

Europa en de Verenigde Staten zijn zeer geavanceerde financiële markten. Dit zijn geen landen waar crypto’s nodig zijn voor contante overdrachten of om inflatie te voorkomen. […} Turkije, Zuidoost-Azië of Zuid-Amerika zijn gebieden waar soevereine valuta zeer volatiel zijn met minder geavanceerde banknetwerken, is er een reëel belang van gebruikers om hun lokale valuta om te rekenen in USDT of een crypto.

Chao stelt ten slotte dat de “belangrijkste focus ligt op het maken van fiat to crypto-bruggen.” Dat de focus van Binance ligt op het bouwen van dergelijke bruggen blijkt onder andere uit recente ontwikkelingen.
Zo nam het in november nog de Indiase exchange WazirX over. Hiermee krijgen een miljard klanten toegang tot het gemakkelijk kopen van cryptocurrency met de Indiase rupee.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie