Timo Bult Timo Bult
21/11/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/10/2023 12:20

Binance neemt Indiase exchange over, 1 miljard inwoners krijgen makkelijke toegang tot altcoins

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance neemt Indiase exchange over, 1 miljard inwoners krijgen makkelijke toegang tot altcoins

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Een van ’s werelds grootste cryptocurrency-exchanges, Binance, heeft de Indiase exchange WazirX overgenomen. Door de overname zullen een miljard klanten binnenkort alle cryptocurrencies die op Binance genoteerd staan kunnen kopen en verkopen met de Indiase rupee. Dit kondigt Binance op 21 november aan in een blogpost.
In het eerste kwartaal van 2020 zal het “auto-matching”-systeem van WazirX worden geïntegreerd met de Binance Fiat Gateway. Dit systeem verbindt kopers en verkopers automatisch met elkaar. Het werd ingevoerd nadat de Indiase centrale bank een verbod oplegde aan banken en bedrijven waardoor zij geen zaken meer mochten doen met crypto-bedrijven in het land.
Door het auto-matching systeem worden transacties peer-to-peer afgewikkeld waardoor dus geen bank of andere tussenpartij nodig is. WazirX wist op deze manier het hoofd boven water te houden terwijl een aantal exchanges in het land de deuren moesten sluiten.
Door het systeem te integreren met de Binance Fiat Gateway zullen een miljard inwoners van India toegang krijgen tot alle cryptocurrencies die op Binance genoteerd staan. CEO van Binance, Changpeng Zhao, reageerde op de overname als volgt:

De acquisitie van WazirX toont onze inzet en toewijding aan het Indiase volk en versterkt het blockchain-ecosysteem in India, evenals een nieuwe stap voorwaarts in het bereiken van de vrijheid van geld.

De CFO van Binance, Wei Zhou, voegde daar aan toe:

Het bouwen van fiat-naar-cryptobruggen blijft een belangrijke missie voor Binance, en WazirX zal ons helpen door een eenvoudige en samenhangende manier te bieden om cryptocurrencies te kopen in een land waar meer dan een miljard mensen wonen,

Onlangs kondigde Binance nog aan 180 fiatvaluta toe te willen voegen waarmee klanten cryptocurrencies op het handelsplatform kunnen kopen. CZ zei van plan te zijn “binnen zes tot negen maanden ongeveer 180 fiatvaluta op Binance te krijgen.”
CryptoCompare bracht twee dagen geleden een ranglijst uit voor cryptocurrency-exchanges. Opvallend was dat Binance buiten de top 10 viel, wat mogelijk het gevolg was van recente problemen omtrent de beveiliging van het platform.
Crypto Insider David heeft een gloednieuwe wekelijkse koersanalyse voor je klaarstaan! Er zijn zowel bullish als bearish signalen, maar wat valt hier uit op te maken? David deelt zijn kennis met je in zijn laatste column.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie