Binance valt buiten top 10 van exchange-ranglijst van CryptoCompare

Binance valt buiten top 10 van exchange-ranglijst CryptoCompare

CryptoCompare heeft een nieuw rapport uitgebracht waarin het cryptocurrency-exchanges rangschikt. Dit doet het elk kwartaal, echter besloot het dit kwartaal om handelsvolume buiten beschouwing te laten. CryptoCompare bracht het rapport op dinsdag 19 november uit.

CryptoCompare besloot het handelsvolume op de exchanges buiten beschouwing te laten om te voorkomen dat een exchange middels wash trading en marktmanipulatie hoog op de ranglijst zou eindigen. In plaats daarvan beoordeelde het de exchanges op basis van verschillende meetpunten.

Het keek in totaal naar 64 verschillende aspecten zoals compliance, beveiliging en “marktkwaliteit.” Om de marktkwaliteit te bepalen werd onder andere naar de handelsactiviteiten, handelskosten, stabiliteit en liquiditeit gekeken.

Advertentie

In totaal werden 160 exchanges beoordeeld waarbij AA de hoogst haalbare beoordeling is en E het laagst. Hieronder vind je de top 10 cryptocurrency-exchanges op basis van de beoordeling van CryptoCompare:

CryptoCompare-Ranglijst-Cryptocurrency-Exchanges
Bron: CryptoCompare Exchange Benchmark Q3 2019.

Gemini, itBit en Coinbase ontvingen alle drie de hoogste beoordeling en scoorden vooral op het gebied van compliance en beveiliging goed. Opvallend is dat een van ’s werelds grootste exchanges op basis van handelsvolume, Binance, niet in de top 10 staat.

Binance stond bij de vorige beoordeling nog op de 8e plek. In een reactie aan The Block liet de CEO van CryptoCompare, Charles Hayter, het volgende weten:

Onze nieuwe Benchmark bevat een categorie voor recente hacks waarvoor we exchanges bestraffen. Omdat Binance recentelijk is gehackt, kreeg het een langere score in de beveiligingscategorie.

Begin november concludeerde The Block uit een analyse van het aantal bezoekers van exchanges dat zij sinds juni 37% minder bezoekers zien. Dit zou voornamelijk te maken hebben gehad met het feit dat bitcoin (BTC) en altcoins een flinke prijsrally doormaakten in april, waarna de koersen in juni weer wat stabiliseerden.

Crypto Insider David heeft een gloednieuwe wekelijkse koersanalyse voor je klaarstaan! Er zijn zowel bullish als bearish signalen, maar wat valt hier uit op te maken? David deelt zijn kennis met je in zijn laatste column.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€16.119,80 Kopen
1
1
Bitonic
Reviewed
€15.871,70 Kopen
2
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.872,40 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€15.938,70 Kopen
4
4
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
Laatste nieuws