Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Binance voegt 180 fiatvaluta’s toe, kondigt HTC Binance telefoon aan en CEO CZ spreekt over China’s CBDC

Changpeng Zhao (CZ) denkt dat China’s aankomende digitale nationale valuta gebaseerd zal zijn op blockchain-technologie. Dat zegt de CEO van cryptocurrency-exchange Binance tijdens BlockShow Asia 2019, meldt Cointelegraph op 14 november.

De centrale bank van China, de People’s Bank of China (PBoC), is naar verluidt bezig met het ontwikkelen van een zogenaamde Central Bank Digital Currency (CBDC). Verdere details zijn onbekend over het project, maar CZ denkt dat het een digitale versie zal zijn van de Chinese yuan, oftewel renminbi (RMB), overgezet op een blockchain:

De Chinese overheid wil de invloed van RMB wereldwijd opdrijven. Ze willen dat RMB concurrerend is met de Amerikaanse dollar. Om dat te doen, moeten ze deze valuta echt pushen om meer vrijheid te hebben.

- Advertentie -

Dat China’s CBDC gebaseerd zal zijn op blockchain-technologie komt wellicht niet meer als een verassing. President Xi Jinping had zich namelijk vorige maand positief uitgelaten over de technologie wat vervolgens voor een sterke stijging in de crypto-markt zorgde.

Iedereen die ik sprak die voorheen blockchain uitlachte, kijkt nu naar blockchain. Ik denk dat dat een enorm teken is voor onze branche. Als je leert over blockchain, moet je wel bijna leren over bitcoin. Als je leert over smart contracts, moet je over Ethereum leren.

Aldus CZ. Tevens zegt hij dat het beter voor de markt is om keuze te hebben in cryptocurrencies. Volgens CZ is het beter om stablecoins als Facebooks Libra in de markt te hebben dan ze niet te hebben.

Binance wil 180 fiatvaluta’s toevoegen

CZ sprak ook tijdens een ontmoeting in Singapore waar hij een paar grote aankondigingen maakte. De eerste is dat de exchange van plan is om ondersteuning voor maar liefst 180 fiatvaluta’s aan het platform toe te voegen:

Een van de belangrijkste dingen die ik de komende maanden wil doen – binnen zes tot negen maanden ongeveer – is om die andere 180 [fiatvaluta’s] op Binance te krijgen. We willen ze waar mogelijk rechtstreeks op Binance hebben, zodat ze op deze manier directe toegang hebben tot de grote liquiditeit op Binance.

Tevens wil CZ de klantenservice op Binance verbeteren en de wachttijden enorm inkorten:

Vóór Binance waren er veel mensen met ervaringen op exchanges die een ticket zouden indienen en maanden moesten wachten. Dit is echt geld dat op de beurs staat en als ze een probleem hebben, moesten ze maanden wachten op een antwoord.

We hebben dat ingekort tot 24 uur en we zullen proberen dat nu tot een uur te verminderen of zelfs korter. Dus we willen de maximale wachttijd een uur maken, 24 uur per dag, overal ter wereld.

Tijdens de ontmoeting was ook Phil Chen van HTC aanwezig. Hij kondigde er de HTC Exodus 1: Binance edition aan. Het is een speciale versie van de blockchain-smartphone die geïntegreerd zal zijn met de Binance Chain. Het toestel zal $599, oftewel 545 euro, kosten en de eerste 500 mensen die er een aanschaffen ontvangen $100 in Binance Coins (BNB). CZ zegt:

Smartphones zullen een sleutelrol spelen in de adoptie van crypto en smartphones zijn de meest natuurlijke apparaten voor een hardware-wallet die eenvoudig te gebruiken is en je altijd bij je hebt.

Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe technische analyse online staan! Lees zijn wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse, dit keer met de titel “De stier komt eraan!”, nu!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.236,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.033,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.067,40 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.090,30 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.115,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.033,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.067,40 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.090,30 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.115,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.236,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...