Rico Engelbarts
26/10/2019 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/10/2019 09:45

Chinese president Xi Jinpin noemt blockchain belangrijke technologische innovatie

Nieuws
Chinese president Xi Jinpin noemt blockchain belangrijke technologische innovatie

De Chinese president Xi Jinping heeft aangekondigd blockchain-technologie sneller te willen adopteren in het land om innovatie te kunnen stimuleren. Zo zei hij afgelopen donderdag tijdens een sessie van het Politburo Comité over de ontwikkelingen omtrent blockchain-technologie.
President Xi benadrukte dat de implementatie van geïntegreerde blockchain-technologieën belangrijk is voor het promoten van technologische innovaties en het veranderen van industriën. Zo zei hij:

Wij moeten blockchain als een belangrijke doorbraak voor onafhankelijke technologische innovatie zien, de hoofdrichtingen toelichten, meer investeren, ons op verschillende belangrijke technologiën focussen, en de ontwikkeling van blockchain en industriële innovaties versnellen.

Zijn aanmoediging voor betere blockchain-ondersteuning staat echter loodrecht tegenover China’s vijandige houding omtrent cryptocurrencies. Autoriteiten in het land verboden initial coin offerings (ICO) in 2017, waarna ze ook cryptocurreny-exchanges verboden. Er zijn ook meerdere berichten geweest waarin wordt beweerd dat China cryptocurrency mining zou willen verbieden.
De enige cryptocurrency waar de Volksrepubliek echter geen probleem mee lijkt te hebben is het voorgestelde central bank-issued digital currency (CBDC). Eerder deze maand zocht de centrale bank nog naar zes nieuwe experts op het gebied van cryptocurrency.
Ondanks verschillende berichten deze zomer dat de lancering hiervan snel zou komen, zeiden ambtenaren van de centrale bank vorige maand nog dat er geen geplande lanceringsdatum was.
Onlangs bereikte het over-the-counter (OTC) handelsvolume in China een nieuwe all-time high (ATH). Het handelsvolume op het Chinese handelsplatform Paxos steeg zelfs boven de 10 miljoen Chinese yuan.
De uitspraken van Jinping zouden een van de oorzaken kunnen zijn voor de plotselinge rally die bitcoin (BTC) en de meeste altcoins sinds gistermiddag zagen. De totale marktkapitalisatie steeg met maar liefst $50 miljard in minder dan 24 uur tijd.
Benieuwd wat Crypto Insider David van de markt vindt? Klik dan hier om in zijn net verschenen wekelijkse column te lezen over zijn plan en verwachtingen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie