Bitcoin (BTC) OTC-handel schiet all-time high voorbij in China ondanks verbod

China hanteert al een tijdje een verbod op cryptocurrency-exchanges en initial coin offerings (ICO’s). Ondanks of misschien juist dankzij dit verbod blijft de over-the-counter (OTC) handel van cryptocurrencies het goed doen in China.

Binance, een van de grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld, wil hiervan een graantje meepikken en kondigde begin deze maand aan dat het een OTC-dienst voor bitcoin (BTC), ether (ETH) en tether (USDT) in China heeft gelanceerd.

Toen Changpeng Zhao, CEO van Binance, op Twitter de vraag werd gesteld of dat betekent dat Binance betalingen met WeChat en AliPay, de twee grootste betalingsdiensten in China, accepteert, zei hij in een inmiddels verwijderde tweet: ja!

Echter ontkende AliPay dit onmiddellijk. De Chinese betaaldienst zegt dat zij alle transacties gerelateerd aan cryptocurrencies zullen tegenhouden:

Dovey Wan, medeoprichter van Primitive Crypto, meldt dat WeChat een dergelijk bericht heeft gepubliceerd:

Nu blijkt uit nieuwe data van Coin Dance, gepubliceerd op 19 oktober, dat Paxful, een Chinees OTC platform, record-brekende volumes van OTC handel heeft gemeten. Het volume ligt een stuk hoger dan het hoogtepunt van de koersen eind 2017 en is zelfs voor het eerst voorbij 10 miljoen Chinese yuan gestegen.

volume btc yuan otc paxful

Het eigenaardige is dat Paxful gewoon betalingen met AliPay en WeChat accepteert. Daarnaast zijn er ook Chinese handelsplatformen als LocalBitcoins, LocalCoinSwap, HodlHodl en CoinCola die dat tevens doen.

In welke mate de Chinese overheid alsmede WeChat en AliPay hun verbod ook daadwerkelijk zullen hanteren is hiermee niet bepaald verduidelijkt, het lijkt erop dat bitcoin zich vooralsnog in een grijs gebied bevindt qua regelgeving.

De markt is wat saai, maar ga niet uit verveling traden! Hou je aan je plan en heb geduld. Benieuwd naar het plan van Crypto Insider David? Klik dan hier om zijn net verschenen wekelijkse column te lezen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€26.517,10 Kopen
1
Litebit
€26.777,60 Kopen
2
Bitcoinmeester
€26.783,00 Kopen
3
SATOS
€26.985,10 Kopen
Meer nieuws

Proeven met China’s digitale yuan (CBDC) worden uitgebreid, miljoenen worden weggegeven onder bewoners

China is al volop bezig met testen van zijn digitale nationale valuta. Deze digitale yuan, of renminbi, is een zogeheten central bank digital currency...

Beursgenoteerd bedrijf Marathon Patent Group koopt $150 miljoen aan bitcoin (BTC)

Nog een beursgenoteerd bedrijf besluit om met zijn reserves groots in bitcoin (BTC) te investeren. Deze keer is het Marathon Patent Group, een cryptocurrency-mining...

Bitcoin (BTC) probeert de $34k te kraken en wint terrein ten opzichte van altcoins

De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen 24 uur een mooie stijging neergezet en bereikte zodoende de weerstandszone bij $35.000. Daar kwamen de bears echter weer...

Bitcoin zal niet weer snel door $40.000 breken vanwege afname instroom Grayscale fonds, zegt JPMorgan

Bitcoin (BTC) zal moeite hebben om weer terug te schieten naar het niveau rond $40.000 en daarboven, zeggen analisten van JPMorgan, de grootste bank...

Ethereum, Chainlink, Polkadot, Sushi, Aave en meer bereiken nieuwe ATH’s terwijl Bitcoin dominantie afneemt

De koers van bitcoin (BTC) is langzamerhand aan het afkoelen na de ongekende prijsstijging begin dit jaar, die de moeder aller cryptocurrencies een nieuwe...

‘Bitcoin (BTC) tussen april en september naar $100k,’ stelt PlanB op basis van deze vergelijking

Bitcoin (BTC) prijsvoorspellingen zijn nog altijd een hot topic in de cryptowereld. Een van de bekendste voorspellingen is die van de Nederlandse analist PlanB. Middels onder...