Kevin Schijven Kevin Schijven
22/10/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 14:53

Bitcoin (BTC) OTC-handel schiet all-time high voorbij in China ondanks verbod

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) OTC-handel schiet all-time high voorbij in China ondanks verbod

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

China hanteert al een tijdje een verbod op cryptocurrency-exchanges en initial coin offerings (ICO’s). Ondanks of misschien juist dankzij dit verbod blijft de over-the-counter (OTC) handel van cryptocurrencies het goed doen in China.
Binance, een van de grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld, wil hiervan een graantje meepikken en kondigde begin deze maand aan dat het een OTC-dienst voor bitcoin (BTC), ether (ETH) en tether (USDT) in China heeft gelanceerd.
Toen Changpeng Zhao, CEO van Binance, op Twitter de vraag werd gesteld of dat betekent dat Binance betalingen met WeChat en AliPay, de twee grootste betalingsdiensten in China, accepteert, zei hij in een inmiddels verwijderde tweet: ja!
Echter ontkende AliPay dit onmiddellijk. De Chinese betaaldienst zegt dat zij alle transacties gerelateerd aan cryptocurrencies zullen tegenhouden:


Dovey Wan, medeoprichter van Primitive Crypto, meldt dat WeChat een dergelijk bericht heeft gepubliceerd:


Nu blijkt uit nieuwe data van Coin Dance, gepubliceerd op 19 oktober, dat Paxful, een Chinees OTC platform, record-brekende volumes van OTC handel heeft gemeten. Het volume ligt een stuk hoger dan het hoogtepunt van de koersen eind 2017 en is zelfs voor het eerst voorbij 10 miljoen Chinese yuan gestegen.
volume btc yuan otc paxful
Het eigenaardige is dat Paxful gewoon betalingen met AliPay en WeChat accepteert. Daarnaast zijn er ook Chinese handelsplatformen als LocalBitcoins, LocalCoinSwap, HodlHodl en CoinCola die dat tevens doen.
In welke mate de Chinese overheid alsmede WeChat en AliPay hun verbod ook daadwerkelijk zullen hanteren is hiermee niet bepaald verduidelijkt, het lijkt erop dat bitcoin zich vooralsnog in een grijs gebied bevindt qua regelgeving.
De markt is wat saai, maar ga niet uit verveling traden! Hou je aan je plan en heb geduld. Benieuwd naar het plan van Crypto Insider David? Klik dan hier om zijn net verschenen wekelijkse column te lezen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie