China is op zoek naar zes blockchain-experts voor zijn nationale cryptocurrency

De People’s Bank of China (PBoC), de centrale bank van China, is op zoek naar zes nieuwe experts in cryptografie en blockchain-technologie voor de ontwikkeling van zijn nationale digitale valuta. Dat blijkt uit een aankondiging gepubliceerd op 10 oktober door de PBoC.

- Advertentie -

Ter ontwikkeling van deze nationale digitale valuta, ook wel bekend als een central bank digital currency (CBDC), is de PBoC op zoek naar kandidaten met expertise in informatica, cryptografie, micro-elektronica en econometrie.

De nieuwe werknemers zouden aan de slag gaan met de ontwikkeling van nieuwe systemen ter ondersteuning van de digitale valuta alsmede technisch onderzoek in exchanges en betalingsverwerkers.

De PBoC meldt verder dat mensen met ervaring in blockchain-technologie, big data, cryptocurrency onderzoek, beveiligingssystemen en betalingssystemen de voorkeur krijgen.

In augustus kwam naar buiten dat China een nationale digitale valuta aan het ontwikkelen is, dat deze wellicht dit jaar nog uit zou komen en dat grote technologie bedrijven als Alibaba en Tencent er als eerst gebruik van mogen maken.

Yi Gang, gouverneur van de PBoC, bevestigde dat China een CBDC aan het ontwikkelen is, maar ontkende dat deze nog dit jaar zal lanceren en dat Alibaba en Tencent er als eerst gebruik van mogen maken. Tevens gaf hij aan dat het niet de Chinese yuan zal vervangen.

Mogelijk ook CBDC’s in VS en Europa

- Advertentie -

Twee Amerikaanse congresleden vroegen onlangs aan de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, of zij een nationale digitale valuta aan het ontwikkelen zijn en zo niet, dringen ze erop aan hiermee te beginnen.

Bruno Le Maire, de Franse minister van Financiën, zei vorige maand dat de Europese Unie een gemeenschappelijk regelgevend kader voor cryptocurrencies moet invoeren alsmede overwegen om een eigen digitale valuta uit te brengen.

Mark Cliffemight, hoofdeconoom bij ING, zei eind september dat hij verwacht dat centrale banken binnen twee tot drie jaar nationale digitale valuta zullen lanceren.

Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.046,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.775,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.837,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.860,40 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.878,00 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) prijs zakt $1.000 in waarde maar vindt support, deze...

0
De afgelopen 24 uur is bitcoin (BTC) een aantal procenten teruggezakt maar na support te hebben gevonden lijkt de koers nu weer wat te kunnen stijgen....
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...

Lees verder

Wat is cryptojacking en hoe kun je het voorkomen?

Crytojacking is een malafide activiteit die voor het grote publiek nog vrij onbekend is, maar die wel steeds vaker ingezet wordt. Het wordt vaak...

Niemand gaat Bitcoin (BTC) verbieden, zegt Amerikaanse toezichthouder die veel goed nieuws belooft

Brian Brooks, hoofd van de Office of the Comptroller of the Currency (OCC) zegt dat Amerikaanse toezichthouders niet van plan zijn om bitcoin (BTC)...

Miljardenbedrijf MicroStrategy koopt weer voor miljoenen dollars aan bitcoin (BTC)

Het business intelligence- en softwarebedrijf MicroStrategy heeft gisteravond bekendgemaakt weer miljoenen dollars in bitcoin (BTC) te hebben geïnvesteerd. Dit maakte de CEO van het bedrijf,...

Bitcoin (BTC) prijs zakt $1.000 in waarde maar vindt support, deze prijsniveaus zijn belangrijk

De afgelopen 24 uur is bitcoin (BTC) een aantal procenten teruggezakt maar na support te hebben gevonden lijkt de koers nu weer wat te kunnen stijgen....