Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

China is op zoek naar zes blockchain-experts voor zijn nationale cryptocurrency

De People’s Bank of China (PBoC), de centrale bank van China, is op zoek naar zes nieuwe experts in cryptografie en blockchain-technologie voor de ontwikkeling van zijn nationale digitale valuta. Dat blijkt uit een aankondiging gepubliceerd op 10 oktober door de PBoC.

Ter ontwikkeling van deze nationale digitale valuta, ook wel bekend als een central bank digital currency (CBDC), is de PBoC op zoek naar kandidaten met expertise in informatica, cryptografie, micro-elektronica en econometrie.

- Advertentie -

De nieuwe werknemers zouden aan de slag gaan met de ontwikkeling van nieuwe systemen ter ondersteuning van de digitale valuta alsmede technisch onderzoek in exchanges en betalingsverwerkers.

De PBoC meldt verder dat mensen met ervaring in blockchain-technologie, big data, cryptocurrency onderzoek, beveiligingssystemen en betalingssystemen de voorkeur krijgen.

In augustus kwam naar buiten dat China een nationale digitale valuta aan het ontwikkelen is, dat deze wellicht dit jaar nog uit zou komen en dat grote technologie bedrijven als Alibaba en Tencent er als eerst gebruik van mogen maken.

Yi Gang, gouverneur van de PBoC, bevestigde dat China een CBDC aan het ontwikkelen is, maar ontkende dat deze nog dit jaar zal lanceren en dat Alibaba en Tencent er als eerst gebruik van mogen maken. Tevens gaf hij aan dat het niet de Chinese yuan zal vervangen.

Mogelijk ook CBDC’s in VS en Europa

Twee Amerikaanse congresleden vroegen onlangs aan de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, of zij een nationale digitale valuta aan het ontwikkelen zijn en zo niet, dringen ze erop aan hiermee te beginnen.

Bruno Le Maire, de Franse minister van Financiën, zei vorige maand dat de Europese Unie een gemeenschappelijk regelgevend kader voor cryptocurrencies moet invoeren alsmede overwegen om een eigen digitale valuta uit te brengen.

Mark Cliffemight, hoofdeconoom bij ING, zei eind september dat hij verwacht dat centrale banken binnen twee tot drie jaar nationale digitale valuta zullen lanceren.

Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.185,10 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.052,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.129,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.135,80 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.052,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€10.129,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.135,80 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.185,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Een nieuwe hype?!

Van bijna $15 naar $0,62 in iets meer dan een uur! Een ware farming hype bubbel die op het hoogtepunt knapte. Dit is wat...