Timo Bult Timo Bult
27/09/2019 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/09/2019 17:30

Hoofdeconoom ING verwacht binnen twee tot drie jaar lancering digitale valuta centrale banken

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bitcoin investeringen nemen niet toe door huidige economie, zegt de ING

De hoofdeconoom van ING, Mark Cliffemight, verwacht dat door centrale banken uitgegeven digitale valuta binnen twee tot drie jaar zullen verschijnen. Dit zei Cliffemight in een op vrijdag gepubliceerde video.
In de video haalt Cliffemight onder andere Facebooks cryptocurrency-project Libra aan. Volgens hem wordt de druk voor monetaire autoriteiten door het project steeds groter. Aangezien Facebook Libra mogelijk al in 2020 lanceert stelt Cliffemight dat centrale banken in diezelfde periode een stap moeten gaan zetten. Zo zei hij:

Ik denk dat we al een gevoel van urgentie hebben binnen de beleidsgemeenschap,

Cliffemight stelt dat een Central Bank Digital Currency (CBDC), cryptocurrencies door centrale banken worden uitgegeven, fysiek geld kan vervangen. Het zou “een hele reeks aan beleidsopties” mogelijk maken in tijden van crisis of een stagnerende economische groei.
Libra zorgt voor aardig wat reuring bij centrale banken en overheden wereldwijd. Vooral in Europa beginnen steeds meer landen zich tegen het project te keren. Zo zal het cryptocurrency-project volgens de nieuwe Duitse blockchain-strategie verboden worden.
Ook Frankrijk is negatief over het project. De minister van financiën, Bruno Le Maire, zei dat Europa de ontwikkeling van het project in deze omstandigheden niet toe mag staan.
In China komt de Chinese centrale bank binnenkort naar verluidt met een eigen digitale valuta. In tegenstelling tot Libra, dat 1.000 transacties per seconde aankan, zal de Chinese cryptocurrency ruim 300.000 transacties aankunnen. Dit komt echter doordat de CBDC niet op blockchain-technologie draait.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Benieuwd wat hij verwacht voor de lange termijn? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie