Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Hoofdeconoom ING verwacht binnen twee tot drie jaar lancering digitale valuta centrale banken

De hoofdeconoom van ING, Mark Cliffemight, verwacht dat door centrale banken uitgegeven digitale valuta binnen twee tot drie jaar zullen verschijnen. Dit zei Cliffemight in een op vrijdag gepubliceerde video.

In de video haalt Cliffemight onder andere Facebooks cryptocurrency-project Libra aan. Volgens hem wordt de druk voor monetaire autoriteiten door het project steeds groter. Aangezien Facebook Libra mogelijk al in 2020 lanceert stelt Cliffemight dat centrale banken in diezelfde periode een stap moeten gaan zetten. Zo zei hij:

Ik denk dat we al een gevoel van urgentie hebben binnen de beleidsgemeenschap,

- Advertentie -

Cliffemight stelt dat een Central Bank Digital Currency (CBDC), cryptocurrencies door centrale banken worden uitgegeven, fysiek geld kan vervangen. Het zou “een hele reeks aan beleidsopties” mogelijk maken in tijden van crisis of een stagnerende economische groei.

Libra zorgt voor aardig wat reuring bij centrale banken en overheden wereldwijd. Vooral in Europa beginnen steeds meer landen zich tegen het project te keren. Zo zal het cryptocurrency-project volgens de nieuwe Duitse blockchain-strategie verboden worden.

Ook Frankrijk is negatief over het project. De minister van financiën, Bruno Le Maire, zei dat Europa de ontwikkeling van het project in deze omstandigheden niet toe mag staan.

In China komt de Chinese centrale bank binnenkort naar verluidt met een eigen digitale valuta. In tegenstelling tot Libra, dat 1.000 transacties per seconde aankan, zal de Chinese cryptocurrency ruim 300.000 transacties aankunnen. Dit komt echter doordat de CBDC niet op blockchain-technologie draait.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Benieuwd wat hij verwacht voor de lange termijn? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.299,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.115,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.137,70 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.184,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.207,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.115,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.137,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.184,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.207,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.299,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...