Simon Bosch Simon Bosch
16/12/2022 05:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/12/2022 05:01

Binance’ CZ: maar 1% van investeerders kan bitcoin zelf bewaren

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance’ CZ: maar 1% van investeerders kan bitcoin zelf bewaren

Foto: Quinten Jacobs / Shutterstock.com

De bearmarkt heeft voor de nodige failliete crypto exchanges gezorgd, waardoor veel mensen veel geld zijn kwijtgeraakt. Gelukkig is hier een oplossing voor: je kunt je coins namelijk zelf bewaren in hardware wallets. Maar ‘self custody’ is niet voor iedereen. Binance-CEO Changpeng Zhao, ook wel bekend als ‘CZ’, denkt dat slechts 1% van de crypto-investeerders dit in goede banen te leiden.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin self-custody heeft ook veel risico’s

CZ was onlangs te horen op een Twitter Spaces-bijeenkomst. Hier verklaarde hij dat cryptocurrencies bewaren in je eigen wallet, waarmee je zelf verantwoordelijk bent voor je Private Keys, niet voor iedereen weggelegd is. Dit is namelijk ‘niet risicovrij’. 99% van de investeerders die hiervoor kiest verliest meer dan wanneer ze het op een gecentraliseerde exchange bewaren.

Een veelgebruikte vorm van ‘self-custody’ is het bewaren in een hardware wallet. Dit is een fysiek apparaatje waar de cryptografische sleutels op zijn opgeslagen, een beetje als een soort harde schijf. Dit apparaatje moet je dus ook goed bewaren.

De meeste mensen verliezen hun [hardware] wallet, of ze hebben geen goede backup van hun beveiligingssleutels. [Vaak] versleutelen ze hun backup niet goed of schrijven ze het gewoon op een stukje papier. [Als] iemand anders het dan ziet kunnen ze het geld stelen,” benadrukte de topman.

Zelfs als de coins goed worden bewaard kan een plotseling overlijden een probleem vormen. Vaak zijn ze dan niet voorbereid om ze door te geven aan familieleden. Binance daarentegen heeft hier standaardprocedures voor, volgens CZ.

Advertentie

“Binance is neutraal”

Wel beklemtoont hij dat het geen verkooppraatje is om klanten hun activa bij Binance onder te brengen. De afgelopen dagen hebben veel investeerders juist hun geld bij de cryptobeurs weggehaald. Het zou namelijk de fondsen van klanten recyclen om andere klanten een hefboom aan te bieden.

Binance staat neutraal in de verschillende opslagmogelijkheden. Daarom biedt het klanten zowel de mogelijkheid om de tokens op de exchange te laten staan als om ze op te nemen. Verschillende oplossingen hebben verschillende risico’s,” illustreerde hij.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie