Simon Bosch Simon Bosch
13/12/2022 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/12/2022 19:30

Binance ziet opnames van klanten plotseling sterk toenemen na paniek

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance ziet opnames van klanten plotseling sterk toenemen na paniek

Foto: Primakov / Shutterstock.com

Gisteren bleek dat de ‘Proof-of-Reserves’ die Binance heeft gedeeld mogelijk niet correct is uitgevoerd. In plaats van dat het bewijs voor vertrouwen bij consumenten zorgt gebeurt nu het tegenovergestelde. Klanten nemen massaal hun tokens op, maar helaas zorgt dit voor wat problemen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Enorm veel opnames bij Binance

CoinDesk schrijft dat de afgelopen 24 uur netto 902 miljoen dollar is opgenomen volgens data van blockchain-analysedienst Nansen. ‘Net outflows’ in jargon slaan op de opnames zonder de stortingen. De cijfers zijn extremer dan die van welke andere exchange dan ook de afgelopen 24 uur, en het is zelfs negen keer meer dan die van de eerstvolgende cryptobeurs. De eerstvolgenden in de lijst zijn Bitfinex en Crypto.com. Binance.US staat op de vierde plek.

Voor Binance zelf is het sinds 13 november niet meer zo extreem geweest. Het voorgaande voorval was namelijk twee dagen nadat FTX officieel faillissement aanvroeg. Toch valt het eigenlijk nog wel mee, zo verklaarde Arkham-analist Henry Fisher in de Telegram-chat van het onderzoeksbureau. Binance heeft namelijk 64 miljard dollar aan activa onder beheer.

Toch lijkt dit bedrag snel toe te nemen. Nansen-onderzoeker Sandra Leow schrijft op Twitter dat het inmiddels al gaat om 1,6 miljard dollar op uitsluitend het Ethereum-netwerk (ETH). Het zou kunnen dat er snel een einde komt aan de opnames, maar mocht het meer worden, dan zou het serieuze gevolgen kunnen hebben voor de cryptobeurs.

Advertentie

CZ: USDC-omzetting zorgt voor opstoppingen

Een groot deel van de opnames lijkt de stablecoin USDC te zijn. Binance-CEO Changpeng Zhao pikte specifiek deze token eruit. Binance ondersteunt deze token sinds september niet meer als handelspaar om gebruik van de BUSD-stablecoin te stimuleren. Maar USDC vormt een belangrijk onderdeel van de cryptomarkt. Daarom kun je de stablecoin nog wel storten, waarna Binance het automatisch voor je omzet in BUSD.

Dit blijkt voor de nodige problemen te zorgen. Voor het omzetten van USDC in BUSD en andersom gebruikt Binance namelijk een ‘gewone’ bank in New York. In tegenstelling tot crypto exchanges zijn die gewoon gebonden aan reguliere werktijden. Vanmorgen was het omzetten van BUSD in USDC hierdoor niet mogelijk. Als het goed is zal de mogelijkheid weer werken als de bank weer open gaat. Elke andere stablecoin kun je gewoon zonder problemen opnemen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox 'kort' vertraagd
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox ‘kort’ vertraagd
'De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,' zeggen analisten
‘De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,’ zeggen analisten
Grote jongens zien kans in bitcoin's crash: $5,8 miljard bijgekocht
Grote jongens zien kans in bitcoin’s crash: $5,8 miljard bijgekocht
Advertentie