Ivo Melchers Ivo Melchers
06/02/2023 13:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/02/2023 13:31

Binance introduceert ‘Binance Tax’ om mensen te helpen met belasting

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/Pormezz

Net zoals elk ander onderdeel van je vermogen moeten je crypto bezittingen aangegeven worden bij de belastingdienst. Op het moment dat je niet jouw bitcoin (BTC), ethereum (ETH) of andere cryptovaluta doorgeeft kan dit in de toekomst leiden tot narigheid zoals boetes. De belastingdienst beschikt tevens over middelen om elke transactie op de blockchain op te sporen, waardoor het verborgen houden van jouw crypto bezittingen een groot risico is.

Binance, ’s werelds grootste crypto exchange, heeft een nieuwe tool gelanceerd die crypto bezitters moet helpen om belastingaangifte te doen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Binance Tax

Deze nieuwe tool heet ‘Binance Tax’ en helpt gebruikers inzicht te krijgen in hun cryptobelastingverplichtingen voor maximaal 100.000 Binance-transacties zonder extra kosten. Voor de gemiddelde bitcoin HODL’er is de belastingaangifte niet heel ingewikkeld. Voor een gedetailleerde uitleg over hoe het belastingstelsel van boxen en cryptocurrencies werkt kun je een kijkje nemen op onze bitcoin belastingaangifte pagina. Voor handelaren is het echter iets ingewikkelder en Binance wil met Binance Tax de juiste gegevens tevoorschijn toveren met slechts één druk op de knop.

In de aankondiging van vandaag laat het weten dat Binance Tax zich momenteel in een proeffase bevindt in Frankrijk en Canada, voordat het later in het jaar uitgebreid zal worden naar andere wereldwijde markten uit het Binance-ecosysteem. Daarnaast is het op het moment alleen beschikbaar voor informatie die op Binance wordt bewaard, maar het geeft aan dat het in de toekomst wil uitbreiden om te integreren met andere platforms uit de sector.

Advertentie

Crypto en belasting

Op het moment dat je als particulier crypto bezit met als doel deze voor de lange termijn vast te houden zal dit in box 3 belast worden. Volgens de belastingdienst is 1 januari de peildatum van iemands vermogen, wat betekent dat je de waarde van jouw cryptovermogen op 1 januari moet gebruiken voor de belastingaangifte. Over de eerste €50.000 zal je echter geen belasting hoeven te betalen.

Op het moment dat de handel in crypto een dagbesteding is geworden zal jouw winst echter zo goed als zeker belast worden in box 1. Deze box heeft betrekking op het inkomen uit werk en woning.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie