Erik Juffermans Erik Juffermans
28/03/2023 05:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/03/2023 05:15

Binance medewerkers helpen klanten verificatie en verbod te omzeilen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
¿Peligro? Retiradas de Binance se disparan tras la acusación de la SEC

Foto: Primakov / Shutterstock.com

Volgens een onderzoek van het Amerikaanse mediaplatform CNBC helpen medewerkers van Binance klanten om verificatieprocessen te omzeilen. CNBC komt tot deze conclusie na het bekijken van honderden berichten in een Discord groep van Binance. De grootste cryptobeurs ter wereld heeft naar verluidt een intern onderzoek gestart.

Handelen zonder grenzen: Nederlanders enthousiast over cryptobeurs
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance video tutorials

Know your customer (KYC) verificatie is een proces waarbij de identiteit en het financiële risico van gebruikers wordt geverifieerd. Officieel moeten alle potentiële klanten dit proces doorlopen voordat ze aan de slag kunnen bij exchanges zoals Binance.

Volgens CNBC deelden meerdere Binance medewerkers video’s met verduidelijking over hoe deze verificatie processen te omzeilen zijn. De video’s leggen onder andere uit hoe bankdocumenten te vervalsen zijn, en hoe valse adressen te gebruiken. 

De medewerkers lieten zelfs zien hoe het land van verblijf te vervalsen is. Op deze manier hielpen de medewerkers inwoners van China, waar Binance verboden is sinds 2017, zich toch te registreren.

“Een persoon met de naam Yaya die zich identificeerde als een Binance medewerker vertelde [klanten] een VPN te activeren en als Taiwanese inwoner te registreren, en om het vervolgens weer te veranderen naar China. De medewerker gaf ook het advies geen VPN te gebruiken in de VS, Singapore en Hong Kong.”

Vergaande veiligheidsimplicaties

Binance is veruit de grootste crypto exchange ter wereld. Vooral daarom wekt de twijfelachtige activiteit van de Binance medewerkers grote zorgen op. Het suggereert zelfs de mogelijkheid dat het anti-witwas en anti-terrorisme beleid van Binance niet waterdicht is. Sultan Meghji, expert van betreft regulatie, licht deze zorgen toe.

“Ik denk vooral na over de veiligheidsimplicaties dat terroristen, criminelen, witwassers, cybercriminelen in Noord Korea, Russische oligarchen etc. dit kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot deze [crypto] infrastructuur.”

Aldus de bezorgde Meghji. Volgens een woordvoerder van Binance zijn er al stappen ondernomen tegen medewerkers die mogelijk de regels hebben overtreed. Medewerkers die regels op dergelijke wijze overtreden, worden onderzocht en zo nodig op staande voet ontslagen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie