Roy van Krieken Roy van Krieken
24/03/2023 12:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/03/2023 12:11

Binance legt spothandel volledig stil door storing

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance CEO Changpeng Zhao ontkent beschuldingen marktmanipulatie

Foto: STEVLTH/Shutterstock

Het lijkt erop dat flinke problemen momenteel Binance teisteren. Op Twitter maakt de grootste exchange ter wereld bekend dat het tijdelijk niet meer mogelijk om spot cryptocurrencies te verhandelen. Wat de oorzaak is van de problemen is, en een hoeveel tijd een oplossing in beslag gaat nemen is nog niet bekend.

Crypto hacks nemen fors af: gestolen bedrag daalt met meer dan 50%
Crypto hacks nemen fors af: gestolen bedrag daalt met meer dan 50%

Binance laat het afweten

Binance is de thuisbasis van vele miljoenen crypto gebruikers over de hele wereld. Sterker nog, het is vandaag de dag nog altijd verreweg de grootste exchange ter wereld. Door de problemen die spelen zullen miljoenen gebruikers dan ook aangetast zijn.

Het komt eigenlijk nooit voor dat spot trading op een exchange zoals Binance wordt opgeschort. De gevolgen kunnen ook groot zijn. Immers, dit is juist de functie waar de meeste mensen gebruik van maken op Binance en andere exchanges. Zeker handelaren zullen momenteel in grote getale met hun handen in het haar zitten

Het betekent dat het nu niet mogelijk is om bijvoorbeeld je bitcoin (ETH) of ethereum (ETH) te verkopen, hoe graag je dat om wat voor reden dan ook zou willen. Wat het nog vervelender maakt is het feit dat het nog onbekend is hoelang de opschorting van spothandel nog gaat duren.

Dat Binance de keuze heeft gemaakt om een dergelijk cruciale functie een halt toe te roepen, suggereert dat de opgedoken mankementen van serieuze proporties zijn. Je eigen exchange zo goed als plat gooien is vanzelfsprekend normaal gesproken namelijk het allerlaatste wat je wil doen als Binance zijnde.

Binance heeft op Twitter aangegeven dat zij zo snel mogelijk met meer duidelijkheid over de storing zullen komen. De CEO van het platform heeft zojuist bevestigd dat er problemen zijn met de matching engine. De problemen zouden over ongeveer 30 tot 120 minuten na de door Changpeng Zhao verstuurde tweet opgelost moeten zijn. Daarnaast benadrukt de CEO dat de tegoeden van klanten “SAFU” oftewel veilig zijn.

Bitcoin reageert direct

Als gevolg van het nieuws over de storing reageerde ook de bitcoin koers vrijwel direct. In slechts enkele minuten kelderde de koers van de koning der cryptocurrencies tot net onder de $27.400, wat een daling van meer dan 2,3% vertegenwoordigt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021, een rol die hij kreeg via een aanbeveling. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox 'kort' vertraagd
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox ‘kort’ vertraagd
'De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,' zeggen analisten
‘De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,’ zeggen analisten
Advertentie