Roy van Krieken Roy van Krieken
24/03/2023 12:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/03/2023 12:11

Binance legt spothandel volledig stil door storing

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance CEO Changpeng Zhao ontkent beschuldingen marktmanipulatie

Foto: STEVLTH/Shutterstock

Het lijkt erop dat flinke problemen momenteel Binance teisteren. Op Twitter maakt de grootste exchange ter wereld bekend dat het tijdelijk niet meer mogelijk om spot cryptocurrencies te verhandelen. Wat de oorzaak is van de problemen is, en een hoeveel tijd een oplossing in beslag gaat nemen is nog niet bekend.

Bitcoin koers mogelijk in gevaar door Mt. Gox, volgens onderzoekers
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance laat het afweten

Binance is de thuisbasis van vele miljoenen crypto gebruikers over de hele wereld. Sterker nog, het is vandaag de dag nog altijd verreweg de grootste exchange ter wereld. Door de problemen die spelen zullen miljoenen gebruikers dan ook aangetast zijn.

Het komt eigenlijk nooit voor dat spot trading op een exchange zoals Binance wordt opgeschort. De gevolgen kunnen ook groot zijn. Immers, dit is juist de functie waar de meeste mensen gebruik van maken op Binance en andere exchanges. Zeker handelaren zullen momenteel in grote getale met hun handen in het haar zitten

Het betekent dat het nu niet mogelijk is om bijvoorbeeld je bitcoin (ETH) of ethereum (ETH) te verkopen, hoe graag je dat om wat voor reden dan ook zou willen. Wat het nog vervelender maakt is het feit dat het nog onbekend is hoelang de opschorting van spothandel nog gaat duren.

Dat Binance de keuze heeft gemaakt om een dergelijk cruciale functie een halt toe te roepen, suggereert dat de opgedoken mankementen van serieuze proporties zijn. Je eigen exchange zo goed als plat gooien is vanzelfsprekend normaal gesproken namelijk het allerlaatste wat je wil doen als Binance zijnde.

Binance heeft op Twitter aangegeven dat zij zo snel mogelijk met meer duidelijkheid over de storing zullen komen. De CEO van het platform heeft zojuist bevestigd dat er problemen zijn met de matching engine. De problemen zouden over ongeveer 30 tot 120 minuten na de door Changpeng Zhao verstuurde tweet opgelost moeten zijn. Daarnaast benadrukt de CEO dat de tegoeden van klanten “SAFU” oftewel veilig zijn.

Bitcoin reageert direct

Als gevolg van het nieuws over de storing reageerde ook de bitcoin koers vrijwel direct. In slechts enkele minuten kelderde de koers van de koning der cryptocurrencies tot net onder de $27.400, wat een daling van meer dan 2,3% vertegenwoordigt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie