Kevin Schijven Kevin Schijven
25/01/2022 16:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/01/2022 16:05

Binance wordt de officiële sponsor van het Argentijnse voetbalteam

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: ninopavisic / Shutterstock.com

Binance, de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld qua handelsvolume, wordt de officiële hoofdsponsor van het nationale voetbalteam van Argentinië. Dat kondigde de enorme bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) beurs op 24 januari aan.

Binance heeft voor vijf jaar een deal gesloten met Asociación del Fútbol Argentino (AFA), de Argentijnse voetbalbond en de oudste voetbalbond buiten Europa. Het is de allereerste deal ooit die Binance sluit met een nationaal voetbalteam.

Het nationale voetbalteam van Argentinië is een van de weinige landen die ooit twee keer het FIFA wereldkampioenschap heeft gewonnen, namelijk in 1986 en 1978. Maximiliano Hinz, directeur van Binance Latin America, zegt:

“Voetbal en cryptocurrencies zijn leven in Argentinië, dus het is logisch dat Binance samenwerkt met de Argentijnse voetbalbond. Door deze overeenkomst hopen we het Argentijnse voetbal op alle niveaus te ondersteunen en Binance, de cryptowereld en blockchain te introduceren bij voetbalfans in het hele land en de wereld.”

Crypto is de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen in Argentinië door de torenhoge inflatie in het land. Claudio Tapia, president van AFA, benadrukte het belang van deze overeenkomst:

“Deze overeenkomst met Binance voldoet aan alle de voorwaarden die we zoeken. Een toonaangevend wereldwijd merk in zijn vakgebied, innovatief en met een visie op het creëren van nieuwe digitale activa. We zijn erg blij met de opname van Binance als commerciële partner van AFA, een alliantie die ongetwijfeld strategisch is en uitstekende resultaten zal genereren voor beide partijen.”

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto Fan Token

Als onderdeel van de samenwerking gaat Binance ook een zogenaamde “fan token” uitbrengen. Dit soort voetbal fan tokens kennen we normaliter vooral van Chiliz (CHZ) en Socios.com. Deze fan token zou volgens het persbericht “binnenkort” al lanceren.

Voor de Argentijnse sterspeler Lionel Messi is dit niet de eerste instap in de crypto-wereld. Hij ontving vorig jaar naar verluidt een enorme bonus in fan tokens van zijn nieuwe voetbalclub Paris Saint-Germain.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie