Binance zet opnames tijdelijk stop door technische problemen

De grootste crypto exchange ter wereld Binance heeft vandaag tijdelijk het opnemen van geldmiddelen stopgezet. Dit had volgens de exchange alles te maken met een technisch probleem dat opdook. Wel gaf Binance aan dat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over hun cryptocurrencies met de inmiddels alom bekende uitspraak: ‘Funds are SAFU’.

Binance met problemen

In een tweet verklaarde de crypto exchange vandaag dat het incident plaatsvond om zeven uur ‘s ochtends en merkte op dat het technische probleem afkomstig was van een externe serviceprovider. De exchange liet echter niet weten wat de technische problemen en de getroffen netwerken precies waren.

Volgens Binance waren de problemen binnen een uur weer opgelost en zijn de geldmiddelen van gebruikers geen seconde in gevaar geweest. 

“Eerder vandaag, rond 07:00 UTC, sloot Binance tijdelijk opnames voor meerdere netwerken als gevolg van een probleem met een externe technische provider. Ons team reageerde snel en loste het probleem binnen 1 uur op. Funds are SAFU. Dank u voor uw geduld en begrip.”

Binance en veiligheid

Zo’n twee maanden geleden werd ook al het opnemen van geld op Binance voor gebruikers tijdelijk opgeschort. Destijds had het te maken met een vastgelopen transactie. Toen duurde het oplossen van de problemen een stuk langer dan nu, maar bleven de geldmiddelen van gebruikers ook gewoon veilig.

Zelfs in het geval dat er wel cryptocurrencies van gebruikers bij Binance verloren gaan, wil dat nog niet zeggen dat deze gebruikers hun munten ook permanent kwijt zijn. Binance heeft namelijk een groot verzekeringsfonds, genaamd SAFU, waarin aan het begin van dit jaar al zeker $1 miljard aan waarde zat opgeslagen.

Door dit fonds hoeven gebruikers van Binance zich eigenlijk weinig zorgen te maken over de kleine problemen die zo af en toe spelen. Als het opnemen van geld wordt stopgezet is dat natuurlijk alles behalve wenselijk, maar het geld dat iemand op Binance heeft gestald zal niet zomaar in gevaar komen. Je kunt via deze link een Binance account aanmaken.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie