Wessel Kersting Wessel Kersting
31/01/2022 20:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/01/2022 20:04

Binance heeft nu $1 miljard in ‘SAFU’ verzekeringsfonds zitten

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance heeft nu $1 miljard in 'SAFU' verzekeringsfonds zitten

Foto: askarim / Shutterstock.com

Binance, de grootste cryptocurrency exchange ter wereld, heeft een verzekeringsfonds opgezet voor het geval het platform gehackt zou worden. Dit verzekeringsfonds is nu ongeveer $1 miljard waard.

Cryptobeurs Kraken haalt uit naar SEC in rechtszaak
Cryptobeurs Kraken haalt uit naar SEC in rechtszaak

Speciaal spaarpotje voor de zekerheid

De exchange is al sinds 2018 bezig met het sparen van geld in een apart potje om de gebruikers te beschermen. Vanaf het moment dat het Secure Asset Fund for Users (SAFU) werd opgericht, legde Binance 10% van alle transactiekosten die handelaren betaalde apart om dit tot een mooi bedrag te laten stijgen om de belangen van de gebruikers te beschermen, schreef de exchange in een bericht.

Ze hebben aangegeven dat ze het fonds goed in de gaten houden om er zeker van te zijn dat er een aanzienlijke buffer overblijft. De waarde van het fonds fluctueert echter wel, aangezien het potje wordt aangehouden in cryptocurrencies.

CEO Binance nam actie

Binance heeft de adressen van de fondsen prijsgegeven. Dit deed de exchange door een actie van de CEO Changpeng Zhao. Met deze actie hoopt hij dat andere exchanges volgen om de markt zo een stuk transparanter te maken voor overheden en toezichthoudende instanties. Op deze manier wilt hij er voor zorgen dat deze partijen meer vertrouwen in de markt kunnen krijgen.

“We roepen alle gecentraliseerde exchanges op om hetzelfde te doen, aangezien dit het hele ecosysteem ten goede zal komen en aan regeringen, regelgevers en belangrijke belanghebbenden onze collectieve inzet te tonen om vertrouwen, integriteit en transparantie in het crypto-ecosysteem te handhaven,” zei hij.

Eerdere hacks

Dit is gedaan nadat er verschillende hacks zijn geweest op cryptocurrency exchanges. Binance is in 2019 ook al eens gehackt. De hackers maakte in totaal ongeveer $40 miljoen buit. Daarnaast is de exchange AscendEX recent nog gehackt. Hierbij was de hot wallet gehackt en werd er voor $78 miljoen gestolen. Vorig jaar werd ook BitMart gehackt voor ongeveer $200 miljoen.

Binance is niet de enige die deze stap neemt. BitMEX staat bekend om haar grote verzekeringsfonds die groeit door liquidaties die in de markt konden worden uitgevoerd tegen een betere prijs dan bankruptcy prijs van een bepaalde trade.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Advertentie