Timo Bult Timo Bult
12/12/2021 13:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/12/2021 13:04

$77 miljoen aan crypto gestolen na nieuwe exchange hack

Nieuws
$77_miljoen_aan_crypto_gestolen_na_nieuwe_exchange_hack

Weer is een crypto exchange het slachtoffer geworden van een hack. Dit keer werd de exchange AscendEX, voorheen bekend als Bitmax, gehackt. De hackers gingen er met verschillende altcoins vandoor, waaronder shiba inu (SHIB), met een totale waarde van naar schatting $78 miljoen.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Exchange verliest miljoenen aan SHIB, USDT en meer

AscendEX kwam er vanochtend vroeg achter dat er verdachte transacties plaatsvonden vanuit een aantal van zijn hot wallets. Het zou gaan om altcoins gebaseerd op de Ethereum (ETH), Binance Smart Chain (BSC) en Polyon netwerken. De exchange waarschuwde zijn klanten relatief snel en belooft eventuele verliezen te vergoeden.

Volgens blockchain beveiligingsbedrijf PeckShield zijn er $60 miljoen aan ERC20 (op Ethereum gebaseerd), $9,2 miljoen aan Binance Smart Chain en $8,5 miljoen aan Polygon coin verloren gegaan. Bij elkaar dus een waarde van bijna $78 miljoen. Het zou gaan om cryptocurrencies als SHIB, USDT en USDC.

Alleen crypto hot wallets getroffen

AscendEX laat weten dat enkel een aantal van zijn hot wallets zijn getroffen door de hack. De cold wallets zijn ongeschonden. Het verschil tussen een hot en cold wallet is dat hot wallets verbonden zijn met het internet. Hierdoor zijn zij in principe kwetsbaarder voor aanvallen zoals deze. Cold wallet zijn daarentegen een stuk veiliger.

Niet alleen voor exchanges is het belangrijk om de beveiliging van wallets op orde te hebben. Ook investeerders zelf moeten goed nadenken over hoe zij hun crypto willen beschermen. Hierbij kan bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van Ledger hardware wallets, een cold wallet. Insiders kunnen hier nog een aantal interessante tips van Kasper lezen over het beveiligen van je crypto bezittingen.

Advertisement

Bitmart vorige week nog slachtoffer

De hack van AscendEX volgt kort na een andere exchange hack. Bitmart werd vorige week nog gehackt voor ongeveer $200 miljoen aan crypto. De hackers maakten daar gebruik van een exploit en konden zo met 25 verschillende coins ervandoor gaan, waaronder SHIB, FTM en MATIC.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement