Kevin Schijven Kevin Schijven
24/05/2021 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2021 18:30

Bitcoin (BTC) beurs Coinbase neemt voormalig Goldman Sachs directeur aan, een grote stap voor crypto

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) beurs Coinbase neemt voormalig Goldman Sachs directeur aan, een grote stap voor crypto

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Coinbase, de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange, heeft voormalig Goldman Sachs directeur Faryar Shirzad aangenomen als chief policy officer. Shirzad zal eind juni als hoofd beleidsmedewerker aan de slag gaan bij Coinbase, dat kondigt de bitcoin (BTC) beurs op 24 mei aan:

Shirzad heeft een indrukwekkende loopbaan achter de rug: hij werkte de afgelopen 15 jaar bij de grote Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs en was daar co-hoofd van de afdeling regeringszaken. Daarvoor was hij nationaal veiligheidsadviseur voor internationale economische zaken onder voormalig president Bush. Ook werkte hij bij het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken en de Amerikaanse Senaatscommissie voor Financiën.

Zijn taak bij Coinbase zal gericht zijn op het “samenwerken met wetgevers, toezichthouders en andere beleidsexpert” om de “potentie van crypto te realiseren en een rechtvaardiger financieel systeem aan te wakkeren,” aldus het persbericht. Shirzad zegt op Twitter het volgende:

“We hebben sinds het internet geen baanbrekende innovatie gezien met de potentiële schaal en impact van crypto. En net als alle grote innovaties, brengt verandering uitdagingen met zich mee. Ik heb mijn carrière doorgebracht met beleidsmakers over de hele wereld om te helpen bij het navigeren door zulke complexe kwesties.”

Coinbase maakte vorige maand beursgang op Nasdaq onder de ticker: COIN. De crypto-exchange koos toen voor een direct listing in plaats van een initial public offering (IPO). COIN aandelen debuteerde met een prijs van ongeveer $380 en een marktkapitalisatie van bijna $100 miljard. Sindsdien is de COIN koers echter gezakt naar $225 en de marktkapitalisatie ligt nu op $60 miljard.

Eind vorige maand kondige Coinbase aan dat het Skew gaat overnemen, een populair crypto analyseplatform.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie