Kevin Schijven Kevin Schijven
30/04/2021 18:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/04/2021 18:18

Bitcoin (BTC) beurs Coinbase neemt analyseplatform Skew over, trekt dit nog meer investeerders aan?

Coinbase (COIN), de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange, gaat het populaire data-analyse platform Skew overnemen. Dat kondigt de beursgenoteerde crypto-beurs op 30 april aan.

Skew, voorheen Skew Markets, werd opgericht in 2018, en zal later dit jaar integreren met Coinbase Prime, de handelstak van de beurs voor institutionele investeerders. Het is onbekend voor welk bedrag Skew is overgenomen door Coinbase.

Coinbase is sinds 2019 een steeds populairdere exchange voor institutionele investeerders. De crypto-beurs meldt dat dat het nu $223 miljard aan activa beheert. Meer dan de helft, $122 miljard, is afkomstig van instellingen.

“We weten dat toegang tot gegevens van hoge kwaliteit essentieel is voor instellingen die investeringen in crypto-activa. Daarom zijn we verheugd om het data-analyseplatform van Skew te integreren met Coinbase Prime, zodat onze klanten cryptocurrency spot- en derivatenmarkten in real-time kunnen volgen.

Met Skew leveren we professionele handelaren met dynamische, geaggregeerde marktgegevens, gepresenteerd in een zeer bruikbare indeling, allemaal binnen onze marktleidende prime brokerage.”

Aldus vicepresident van Coinbase Greg Tusar, die meldt dat meer dan 7.000 financiële instellingen gebruik maken van Coinbase. Coinbase werd enkele weken geleden genoteerd op Nasdaq en dat ging gepaard met een nieuwe all-time high (ATH) voor bitcoin (BTC). De crypto-beurs kondigde onlangs aan dat klanten nu crypto kunnen kopen via PayPal.

Eerder vandaag kwam naar buiten dat de grote vermogensbeheerder Fidelity een eigen crypto-analyse platform gaat opzetten vergelijkbaar met Skew, genaamd Sherlock.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie