Kevin Schijven Kevin Schijven
25/04/2021 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/04/2021 14:15

Bitcoin (BTC) en crypto exchanges breken nu al record maandelijks handelsvolume

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en crypto exchanges breken nu al record maandelijks handelsvolume

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het maandelijkse handelsvolume op cryptocurrency-exchanges staat nu al op nieuwe all-time high (ATH) ondanks dat nog een week te gaan is in april. The Block meldt op 24 april dat een nieuw record van $1.300 miljard is bereikt:

Het vorige record qua handelsvolume werd in februari bereikt. Het is nu de derde maand op rij dat het totale handelsvolume van bitcoin (BTC) en altcoin beurzen boven de $1 biljoen uitkomt.

De afgelopen week is een turbulente periode geweest voor de moeder aller cryptocurrencies. Bitcoin vestigde nog een nieuwe ATH op 14 april van $64.800, de dag van de beursgang van Coinbase (COIN). Sindsdien is de bitcoin koers door twee hevige correcties gegaan waardoor de prijs met 20% gedaald is en nu al enkele dagen onder de $50.000 hangt.

De dalende bitcoin koers trok ook de meeste altcoin koersen met zich mee. We zien dat tokens als Aave (AAVE), Filecoin (FIL) en Litecoin (LTC) afgelopen week met 25% zijn gedaald. Stellar (XLM), Elrond (EGLD), Enjin (ENJ), Harmony (ONE) zijn bijna 30% gedaald en XRP (XRP), SushiSwap (SUSHI), Holo (HOT), The Graph (GRT), Tezos (XTZ), ICON (ICX), Chiliz (CHZ) zelfs 35%. Nano (NANO) is bijna 50% van zijn waarde deze week verloren, daarentegen staat Solana (SOL) 70% in de plus.

Ook de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt is de afgelopen week met zo’n 20% gedaald. Deze stond op 16 april nog op een record $2,3 biljoen duikt vandaag onder $1,8 biljoen. Naar verluidt zijn zorgen om nieuwe belastingwetgeving in de VS de reden voor de meest recente dip. Meerdere analisten melden dat we in de markt vaker dit soort correcties hebben gezien en niet gelijk het einde van een bull-markt betekenen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie