Timo Bult Timo Bult
07/09/2020 17:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2020 17:22

Bitcoin (BTC) en crypto handelsvolumes vestigen record in augustus, wat is hier de reden van?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) en crypto handelsvolumes vestigen record in augustus, wat is hier de reden van

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De handelsvolumes op de crypto spot- en derivatenmarkten van cryptocurrency exchanges zijn in augustus flink gestegen. Het totale handelsvolume van derivaten bereikte zelfs een all-time high. Dit blijkt uit CryptoCompare’s meest recente onderzoek naar de ontwikkelingen in de maand augustus.
Uit het rapport blijkt dat de spotmarkten de handelsvolumes zagen toenemen tot $820 miljard. Dit is bijna een verdubbeling ten opzichte van juli toen de handelsvolumes nog ongeveer $400 miljard lager lagen.
Derivatenproducten zagen daarnaast ook een toename. In augustus werd er voor $710 miljard aan derivaten verhandeld. Dit is een stijging van 54% ten opzichte van juli. Het record dat in mei werd gevestigd van $602 miljard sneuvelde met grote cijfers. Dit record werd destijds gevestigd te midden van de rumoer omtrent de bitcoin (BTC) halving.
De reden voor de stijging in augustus is wellicht simpel. In augustus steeg de bitcoin koers namelijk van onder het prijsniveau van $10.000 tot boven de weerstand van $12.000. Dit zorgde voor extra interesse en dus meer transacties. Ook veel stijgende altcoins en de opkomende Decentralized Finance (DeFi) sector gooiden olie op het vuur.
September begon iets minder positief voor bitcoin en veel altcoin koersen. De bitcoin prijs zakte namelijk in een snelle beweging terug van $12.000 en handelt nu weer in de buurt van de $10.000. In zijn wekelijkse bitcoin koersvideo behandelt Crypto Insider Michiel de huidige koers.
Of bitcoin uiteindelijk weer langdurig onder de $10.000 terecht zal gaan komen hangt van veel factoren af. In dit artikel worden mogelijke oorzaken benoemd voor een verdere daling onder deze belangrijke psychologische grens.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie