Timo Bult Timo Bult
07/09/2020 17:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2020 17:22

Bitcoin (BTC) en crypto handelsvolumes vestigen record in augustus, wat is hier de reden van?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) en crypto handelsvolumes vestigen record in augustus, wat is hier de reden van

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De handelsvolumes op de crypto spot- en derivatenmarkten van cryptocurrency exchanges zijn in augustus flink gestegen. Het totale handelsvolume van derivaten bereikte zelfs een all-time high. Dit blijkt uit CryptoCompare’s meest recente onderzoek naar de ontwikkelingen in de maand augustus.
Uit het rapport blijkt dat de spotmarkten de handelsvolumes zagen toenemen tot $820 miljard. Dit is bijna een verdubbeling ten opzichte van juli toen de handelsvolumes nog ongeveer $400 miljard lager lagen.
Derivatenproducten zagen daarnaast ook een toename. In augustus werd er voor $710 miljard aan derivaten verhandeld. Dit is een stijging van 54% ten opzichte van juli. Het record dat in mei werd gevestigd van $602 miljard sneuvelde met grote cijfers. Dit record werd destijds gevestigd te midden van de rumoer omtrent de bitcoin (BTC) halving.
De reden voor de stijging in augustus is wellicht simpel. In augustus steeg de bitcoin koers namelijk van onder het prijsniveau van $10.000 tot boven de weerstand van $12.000. Dit zorgde voor extra interesse en dus meer transacties. Ook veel stijgende altcoins en de opkomende Decentralized Finance (DeFi) sector gooiden olie op het vuur.
September begon iets minder positief voor bitcoin en veel altcoin koersen. De bitcoin prijs zakte namelijk in een snelle beweging terug van $12.000 en handelt nu weer in de buurt van de $10.000. In zijn wekelijkse bitcoin koersvideo behandelt Crypto Insider Michiel de huidige koers.
Of bitcoin uiteindelijk weer langdurig onder de $10.000 terecht zal gaan komen hangt van veel factoren af. In dit artikel worden mogelijke oorzaken benoemd voor een verdere daling onder deze belangrijke psychologische grens.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie