Timo Bult Timo Bult
07/09/2020 17:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2020 17:22

Bitcoin (BTC) en crypto handelsvolumes vestigen record in augustus, wat is hier de reden van?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) en crypto handelsvolumes vestigen record in augustus, wat is hier de reden van

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De handelsvolumes op de crypto spot- en derivatenmarkten van cryptocurrency exchanges zijn in augustus flink gestegen. Het totale handelsvolume van derivaten bereikte zelfs een all-time high. Dit blijkt uit CryptoCompare’s meest recente onderzoek naar de ontwikkelingen in de maand augustus.
Uit het rapport blijkt dat de spotmarkten de handelsvolumes zagen toenemen tot $820 miljard. Dit is bijna een verdubbeling ten opzichte van juli toen de handelsvolumes nog ongeveer $400 miljard lager lagen.
Derivatenproducten zagen daarnaast ook een toename. In augustus werd er voor $710 miljard aan derivaten verhandeld. Dit is een stijging van 54% ten opzichte van juli. Het record dat in mei werd gevestigd van $602 miljard sneuvelde met grote cijfers. Dit record werd destijds gevestigd te midden van de rumoer omtrent de bitcoin (BTC) halving.
De reden voor de stijging in augustus is wellicht simpel. In augustus steeg de bitcoin koers namelijk van onder het prijsniveau van $10.000 tot boven de weerstand van $12.000. Dit zorgde voor extra interesse en dus meer transacties. Ook veel stijgende altcoins en de opkomende Decentralized Finance (DeFi) sector gooiden olie op het vuur.
September begon iets minder positief voor bitcoin en veel altcoin koersen. De bitcoin prijs zakte namelijk in een snelle beweging terug van $12.000 en handelt nu weer in de buurt van de $10.000. In zijn wekelijkse bitcoin koersvideo behandelt Crypto Insider Michiel de huidige koers.
Of bitcoin uiteindelijk weer langdurig onder de $10.000 terecht zal gaan komen hangt van veel factoren af. In dit artikel worden mogelijke oorzaken benoemd voor een verdere daling onder deze belangrijke psychologische grens.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie