Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) koers kan om de volgende redenen verder onder $10.000 zakken

De koers van bitcoin (BTC) kwam afgelopen week in een behoorlijke daling terecht die de prijs van ongeveer $12.000 naar $10.000 bracht. Er hangt een gespannen sfeer in de markt en het sentiment lijkt steeds meer bearish te worden. Sommige analisten vrezen voor verdere dalingen en de volgende factoren kunnen wellicht de prijs verder onder de $10.000 duwen.

De Stijgende Dollar

Bitcoin toont al enige tijd een steeds sterkere correlatie met de aandelenmarkt en de goudmarkt. Tegelijkertijd toont bitcoin een steeds sterkere negatieve correlatie met de koers van de dollar (USD). De US Dollar Index (DXY) begon vorige week te stijgen na maandenlang te dalen. Onmiddellijk was te zien dat goud, aandelen en dus ook bitcoin onderuit gingen. Het lijkt erop dat de DXY wellicht nog verder zal stijgen en dat zou verdere dalingen van bitcoin kunnen voorspellen.

Hebzucht en Angst

- Advertentie -

De zogenaamde Fear & Greed Index toont aan dat het marktsentiment hard omgeslagen is. De crypto-markt kan heel emotioneel zijn waardoor mensen uit hebzucht of angst handelen. Investeerders gaan meer kopen als prijzen aan het stijgen zijn vanwege het FOMO (fear of missing out) effect, terwijl mensen de neiging hebben om uit paniek te verkopen als prijzen omlaag gaan.

Deze index wordt gemeten op een schaal van 0 tot 100 waarbij 0 voor extreme angst staat en 100 voor extreme hebzucht. Op 3 september sloeg deze plotseling om van extreme greed (79) naar fear (40).

CME Gap

Tijdens het weekend sluit de Chicago Mercantile Exchange (CME) voor bitcoin futures, terwijl de spotmarkt open blijft. Dit zorgt voor een zogenaamde “CME gap” in de koers van bitcoin. De verwachting is dat deze wordt “opgevuld” na de beurs weer opent. Mocht deze kloof worden gevuld (dat hoeft niet per se te gebeuren) dan zou dit de prijs verder onder $10.000 kunnen brengen.

DeFi

Dan is er nog de decentralized finance (DeFi) markt. Alhoewel deze projecten voornamelijk op Ethereum (ETH) draaien, wordt ook veel bitcoin in deze projecten vergrendeld. Van de zomer werd gespeculeerd dat de exploderende DeFi-markt de koers van Ethereum meetrok en vervolgens ook die van bitcoin. DeFi begint echter meer op een zeepbel te lijken die op elk moment kan knappen en de eerste projecten gingen vorige week onderuit, zoals Sushi en Hotdog. Gegevens van DeFi Pulse tonen dat de hoeveelheid die in DeFi zit vergrendeld gedaald is van bijna $10 miljard naar $7,5 miljard.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.456,76 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.456,76 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...