Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) contracten ter waarde van $1 milard verlopen deze week op Deribit

Volgende week zal een groot aantal optiecontracten op crypto-derivatenplatform Deribit verlopen. In totaal zullen $1 miljard aan bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) contracten verlopen, een record stelt The Block.

Opties zijn contracten die de drager het recht, maar niet de verplichting, geven om een bedrag van een onderliggend actief, in dit geval bitcoin en ethereum, te kopen of verkopen tegen een vooraf bepaalde prijs op of voordat het contract afloopt. Contracten voor de maand juni maken het grootste deel van Deribit’s ‘open interest‘ uit.

- Advertentie -

Op 26 juni, aanstaande vrijdag, zullen 70.000 contracten verlopen waarnaast ook nog eens 290.000 ethereum optiecontracten verlopen. Het is mogelijk dat dergelijke verschuivingen voor extra volatiliteit kunnen zorgen. Echter is het ook mogelijk dat beleggers hun contracten omzetten naar de volgende maand. Wel heeft Deribit de bitcoin margin vereisten aangescherpt waardoor het voor beleggers soms duurder zal zijn om dit te doen.

Tegen The Block stelt een insider dat het “slim is om de margin vereisten te verhogen.” Hiermee zou Deribit de risico’s verkleinen. Wel betekent dit dat een deel van de beleggers, die nu nog contracten hebben, deze wellicht niet meer kunnen omzetten.

Sinds de enorme duikvlucht in maart is de handel in contracten flink opgelaaid. Het open interest bereikte op Deribit een record van $2 miljard. Hiermee maakt Deribit ongeveer 70 procent van de totale derivatenmarkt uit. Met de aflopende contracten in het vooruitzicht is het goed mogelijk dat de handel in opties op Deribit verder zal toenemen en mogelijk gaan we dus een enerverende week tegemoet!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.443,92 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.443,92 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...