Timo Bult Timo Bult
07/07/2021 13:22 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/07/2021 13:22

Bitcoin (BTC) exchange Binance CEO over problemen: “Je kan het vergelijken met de auto”

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange Binance CEO over problemen Je kan het vergelijken met de auto

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Vanaf morgen zal crypto exchange Binance geen SEPA-betalingen meer accepteren. Dat nieuws kwam onlangs naar buiten en is een teleurstelling voor Europeanen aangezien het nu dus niet meer mogelijk is om gratis euro’s te storten op ’s werelds grootste exchange. De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), deelde vandaag een open brief over de situatie waarin zijn bedrijf zich bevindt.

Als crypto exchange dien je je aan een hoop regels te houden doordat je met financiële middelen en gevoelige data omgaat. De crypto-industrie is een jonge opkomende industrie en dus ontbreken er op veel vlakken nog duidelijke regels voor crypto-bedrijven om zich aan te houden. Ook is vaak te zien dat oude regels voor de traditionele financiële wereld worden toegepast op de crypto-sector dat zelfs in ons eigen land onlangs tot een rechtszaak leidde.

Binance kampt nu met tegenwind in een aantal landen wereldwijd. In zijn open brief stelt CZ vandaag dat er een zekere “hyperfocus” aan het onstaan is onder de toezichthouders op crypto-bedrijven. Desalniettemin benadrukt de CEO dat een van Binance’s kernprincipes is om samen te werken met overheden. Het ontbreekt in veel lander echter nog aan duidelijke regelgeving. Maar, zegt CZ, “compliance is een reis.”

CZ vergelijkt de huidige situatie omtrent regelgeving en crypto met de opkomst van de auto. “Toen de auto voor het eerst werd uitgevonden, waren er geen verkeerswetten, verkeerslichten of zelfs veiligheidsgordels.” De CEO legt verder uit:

“In verloop van tijd werden wetten en richtlijnen ontwikkeld terwijl de auto’s op de weg reden. Dit zijn kaders en wetten die we vandaag als vanzelfsprekend beschouwen, waardoor deze krachtige technologie op grote schaal en veilig kan worden gebruikt. Crypto is vergelijkbaar in die zin dat het voor iedereen toegankelijk kan zijn, maar er zijn kaders nodig om misbruik en slechte Actors te voorkomen. Het verduidelijken en opstellen van de eerste reeks normen is van cruciaal belang voor de aanhoudende groei van de industrie. En Binance wil een positieve bijdrage leveren.”

Binance keert terug naar India door miljoenenboete te betalen
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Altcoin op Binance kopen met iDeal of SEPA? Het kan nog!

Binance is een exchange die bekend staat om zijn enorme aanbod aan altcoins. Eerder schortte Binance ook al iDeal op. Het is dus jammer dat Nederlanders niet langer euro’s kunnen storten met iDeal of SEPA. Het is niet duidelijk voor hoelang dit nog zo zal zijn. Toch is er nog een optie om makkelijk altcoins te kopen op Binance.

Goedgekeurde Nederlandse exchanges als Bitvavo accepteren nog altijd iDeal en SEPA. Via deze exchanges kunnen gebruikers dus crypto kopen en deze naar Binance sturen om daar met op Binance genoteerde altcoins te handelen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie