Kevin Schijven Kevin Schijven
20/05/2021 17:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2021 17:32

Nederlandse Bitcoin beurzen niet meer verplicht wallets te verifiëren: Bitonic krijgt gelijk van DNB

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nederlandse Bitcoin beurzen niet meer verplicht wallets te verifiëren: Bitonic krijgt gelijk van DNB

Foto: Harry Beugelink/Shutterstock

Goed nieuws voor de Nederlandse cryptosector! Handelaren in cryptocurrency, of cryptovaluta, als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) hoeven voortaan niet meer in Nederland hun wallets te verifiëren; de wallet-verificatie eis van De Nederlandsche Bank (DNB) is van tafel!

Bitonic, een Nederlandse cryptocurrency-exchange, of cryptobeurs, had bezwaar ingediend tegen de regelgeving bij DNB en werd gisteren door de toezichthouder in het gelijk gesteld:

“Na heroverweging komt DNB tot het oordeel dat deze door DNB gegeven invulling van artikel 2, tweede lid, RtSw onvoldoende recht doet aan de ruimte die een instelling heeft om deze norm risicogeoriënteerd in te vullen. DNB heeft het registratievereiste daarom ten onrechte als voorwaarde gesteld voor de registratie van Bitonic.”

Aldus DNB in het persbericht van Bitonic. De cryptobeurs stelde dat de eis onrechtmatig was en heeft nu zijn gelijk gekregen. Dat betekent dat Nederlandse cryptobeurzen voortaan niet meer verplicht zijn om eerst een screenshot van je wallet te vragen. Bitonic meldt dat deze verificatie-maatregel zo snel mogelijk van het handelsplatform wordt verwijderd.

“We zijn verheugd dat onze klanten hierdoor verlost worden van een onrechtmatige controle. Tegelijkertijd zijn we bezorgd dat de toezichthouder pas gehoor gaf aan de noodsignalen vanuit de industrie na tussenkomst van de rechter. Wat als Bitonic niet naar de rechter was gegaan?”

Aldus Bitonic, die vorige maand nog zijn gelijk kreeg van de voorzieningenrechter. De rechter droeg toen DNB op om deze eis met spoed te herzien. Volgens Bitonic leidde de situatie tot onnodig hoge kosten en administratieve lasten, terwijl ze van te voren al hadden gewaarschuwd dat het hier om een inbreuk van privacy gaat. Bitonic hoopt dat de politiek hier nog op zal reflecteren.

Naar verwachting zullen hoogstwaarschijnlijk de andere Nederlandse cryptobeurzen binnenkort ook de maatregel van hun handelsplatformen verwijderen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Advertentie
Advertentie