Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) exchange Binance lanceert nieuwe blockchain en wordt directe concurrent Ethereum (ETH)

Cryptocurrency exchange Binance heeft een nieuwe blockchain gelanceerd die smart contracts en digital finance moet faciliteren. De nieuwe blockchain kan mogelijk een concurrent worden voor de op één na grootste cryptocurrency ter wereld, Ethereum (ETH).

In een blogpost kondigde de exchange aan dat Binance Smart Chain (BSC), die parallel loopt aan de Binance blockchain, gelanceerd is.

- Advertentie -

BSC is Ethereum een Virtual Machine-compatibele blockchain. Het draait op een nieuw proof of staked authority (PoSa) protocol voor de eigen munt van Binance, Binance coin (BNB). Deelnemers ontvangen tegenprestaties als zij ondersteunen bij het onderhouden van het netwerk.

“BSC ontwikkelt een ecosysteem waar, validatoren, token holders, ontwikkelaars en gebruikers allemaal profiteren van de tegenprestaties en innovaties die blockchain biedt.”

De meeste gedecentraliseerde applicaties draaien momenteel op de blockchain van Ethereum, echter is Messari onderzoeker, Wilson Withiam er van overtuigd dat BSC een directe concurrent voor Ethereum zal zijn. De nieuwe blockchain van Binance is zo ontworpen dat transacties goedkoop en snel zijn. Cross-chain mechanismen zijn zo ingericht dat ze goed te implementeren zijn voor DeFi projecten. Het toepassen van DeFi applicaties op het netwerk is daardoor zeer toegankelijk geworden.

De lancering van de smart-contract enabled blockchain valt goed samen met de exponentiële stijging in DeFi-projecten en applicaties. Volgens data van DeFi Pulse, die data volgt in de decentralized finance sector, zit er ruim $10 miljard vast in DeFi contracten. Binance lanceert de blockchain dus op een zeer strategisch moment. De exchange hoopt naar alle waarschijnlijkheid deel te kunnen nemen aan de grote interesse en vraag naar DeFi toepassingen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.331,97 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.331,97 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...