Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
03/09/2020 11:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/09/2020 11:40

Bitcoin (BTC) exchange Binance lanceert nieuwe blockchain en wordt directe concurrent Ethereum (ETH)

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange Binance lanceert nieuwe blockchain en wordt directe concurrent Ethereum (ETH)

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Cryptocurrency exchange Binance heeft een nieuwe blockchain gelanceerd die smart contracts en digital finance moet faciliteren. De nieuwe blockchain kan mogelijk een concurrent worden voor de op één na grootste cryptocurrency ter wereld, Ethereum (ETH).
In een blogpost kondigde de exchange aan dat Binance Smart Chain (BSC), die parallel loopt aan de Binance blockchain, gelanceerd is.
BSC is Ethereum een Virtual Machine-compatibele blockchain. Het draait op een nieuw proof of staked authority (PoSa) protocol voor de eigen munt van Binance, Binance coin (BNB). Deelnemers ontvangen tegenprestaties als zij ondersteunen bij het onderhouden van het netwerk.

“BSC ontwikkelt een ecosysteem waar, validatoren, token holders, ontwikkelaars en gebruikers allemaal profiteren van de tegenprestaties en innovaties die blockchain biedt.”

De meeste gedecentraliseerde applicaties draaien momenteel op de blockchain van Ethereum, echter is Messari onderzoeker, Wilson Withiam er van overtuigd dat BSC een directe concurrent voor Ethereum zal zijn. De nieuwe blockchain van Binance is zo ontworpen dat transacties goedkoop en snel zijn. Cross-chain mechanismen zijn zo ingericht dat ze goed te implementeren zijn voor DeFi projecten. Het toepassen van DeFi applicaties op het netwerk is daardoor zeer toegankelijk geworden.
De lancering van de smart-contract enabled blockchain valt goed samen met de exponentiële stijging in DeFi-projecten en applicaties. Volgens data van DeFi Pulse, die data volgt in de decentralized finance sector, zit er ruim $10 miljard vast in DeFi contracten. Binance lanceert de blockchain dus op een zeer strategisch moment. De exchange hoopt naar alle waarschijnlijkheid deel te kunnen nemen aan de grote interesse en vraag naar DeFi toepassingen.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie