Bitcoin (BTC) exchange Binance nu bovenaan op CoinMarketCap na overname en aanpassing van ranglijst

Vorige maand was op Crypto Insiders te lezen dat Binance, een van de grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld, CoinMarketCap heeft overgenomen. CoinMarketCap is een enorm populaire website voor het vergelijken van exchanges en de koersen van bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies.

- Advertentie -

Onlangs kondigde CoinMarketCap aan dat het zijn classificatiesysteem heeft herzien. De website kijkt nu voornamelijk naar webverkeer, oftewel aantal bezoekers, en dat heeft ervoor gezorgd dat Binance nu op de eerste plaats staat op de ranglijst van grootste exchanges.

We hebben geluisterd. Coinmarketcap heeft zijn ranglijst van exchanges bijgewerkt door webverkeer erin op te nemen.

Persoonlijk vind ik deze ranglijst wederom nuttig. Nu kan ik eindelijk een duidelijk beeld van het speelveld hebben en zien wie de echte opkomende exchanges zijn, lol.

Aldus Changpeng Zhao, de CEO van Binance. Binance heeft nu een perfecte score bereikt op CoinMarketCap met 1.000 punten, het maximum dat behaald kan worden. Op Twitter wordt sceptisch gereageerd, veel gebruikers vinden het erg verdacht dat CoinMarketCap onmiddellijk Binance bovenaan zet.

Binance stond voorheen op de vijftiende plaats. Voor de update toonde CoinMarketCap naast het handelsvolume van exchanges ook het adjusted volume. Veel exchanges, waaronder Binance, zijn vaker ervan beschuldigd dat zij sjoemelen met de cijfers van hun volumes, wat bekend is als wash trading. CoinMarketCap probeerde dat tegen te gaan door ook het aangepaste volume te vermelden.

De adjusted volume stond voor Binance altijd veel lager dan het gerapporteerde volume, maar de data is nu compleet verwijderd van de website. Alleen het gerapporteerde volume is overgebleven en Binance staat op deze lijst ook bovenaan.

- Advertentie -

Eind vorig jaar meldde Carylyne Chan, toen CSO van CoinMarketCap, nog dat webverkeer “geen goede indicator” zou zijn. Nu zegt Chan, de nieuwe CEO, dat het meetellen van het webverkeer pas de eerste stap is en dat het algoritme uiteindelijk meer factoren zal meewegen.

Alysa Xu, CSO van de OkEx exchange, noemt de nieuwe ranglijst “schaamteloos” op Weibo. Mati Greenspan, een bekende analist in de markt, meldde onlangs dat hij het ook niet vertrouwd:

Het is onbekend voor welk bedrag Binance CoinMarketCap heeft overgenomen, geruchten doen de ronde dat het om $400 miljoen ging.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.869,60 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.903,80 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.958,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.974,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.147,60 Kopen
Laatste nieuws

‘Bitcoin (BTC) is een smalle markt, kan uitgroeien tot wereldwijde markt,’...

0
Volgens de Amerikaanse tv-zender CNBC heeft de CEO van 's werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock, Larry Fink, een aantal positieve uitspraken over bitcoin (BTC) gedaan....
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...