Rico Engelbarts
09/06/2020 09:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/06/2020 09:51

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase legt uit waarom het offline ging tijdens uitbraak BTC koers

Nieuws
Bitcoin (BTC) exchange Coinbase legt uit waarom het offline ging tijdens uitbraak BTC koers

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Wegens technische problemen was de grote crypto exchange Coinbase uit de lucht toen bitcoin (BTC) onlangs boven de $10.000 kon stijgen. Wegens onverwachte drukte konden de servers van de exchange het niet meer aan.
De Amerikaanse exchange is meer dan een uur offline geweest toen bitcoin boven het prijspunt van de $10.000 uitbrak. Helaas heeft Coinbase dus geen slag kunnen slaan uit de zeer volatiele periode, miljoenen gebruikers konden op dat moment geen gebruik maken van hun diensten. Uit een verklaring van het platform blijkt dat er vijf keer zoveel verkeer op de website te meten was op het moment van de stijging.
In verklaring vertelde Coinbase dat de toename in verkeer een flinke vertraging veroorzaakte in hun dienstverlening en de responssnelheid van de API. Op het moment was het aantal verzoeken dermate groot dat alles vertraagd werd, gepauzeerd werd of zelfs geen directe doorgang vond.
Meer dan 50% van de het verkeer dat gebruik wilde maken van het platform kon geen actie ondernemen. Dit gold zowel voor het mobiele platform als coinbase.com.
Het traden via de API was nog wel mogelijk in de uren dat Coinbase slechter bereikbaar was. Daarnaast bleek ook pro.coinbase.com moeite te hebben gehad tijdens de drukte.
Om het probleem te verhelpen heeft Coinbase de API opnieuw aangezet en meerdere servers aangezet om het verkeer te ondersteunen.
In de toekomst is Coinbase van plan om nieuwe verbeteringen door te voeren in de hoop deze complicaties te voorkomen. De exchange heeft veranderingen doorgevoerd om te zorgen dat computers die het te zwaar krijgen niet langer zullen functioneren en er is een oplossing bedacht om de toename in verkeer op te vangen.
Coinbase ligt sinds kort onder vuur. Het gaat namelijk mogelijk de samenwerking aan met de Amerikaanse autoriteiten. De gemeenschap is bang dat klanten niet langer anoniem zullen zijn doordat Coinbase data zal gaan uitwisselen met onder andere opsporingsdiensten.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie