Bitcoin (BTC) exchange Coinbase onderbetaalde werknemers op basis van geslacht en ras, meldt New York Times

Zwarte en vrouwelijke werknemers van Coinbase, de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange, werden naar verluidt zwaar onderbetaald door het bedrijf. Dat meldt verslaggever Nathaniel Popper in een artikel in The New York Times (NYT):

Popper meldt dat de hij een grote lading gegevens heeft ontvangen die door een econoom zijn geanalyseerd. Hij zegt dat de gegevens doen herinneren aan de loonverschillen in Silicon Valley, echter liggen de verschillen bij Coinbase significant hoger.

Het artikel meldt dat vrouwen gemiddeld 8%, of $13.000, minder werden betaald dan mannen in vergelijkbare posities. Zwarte werknemers werden gemiddeld 7%, of $11.500, minder betaald voor hetzelfde werk. Popper voegt op Twitter nog meer aan het verhaal toe:

Op de hoogste twee niveaus onder ontwikkelaars bestonden geen zwarte werknemers en op het allerhoogste niveau was maar één vrouw te vinden. Zij werd $20.000 minder uitbetaald dan de gemiddelde man in deze groep. Pas op het derde niveau waren zwarte werknemers te vinden, en het waren er maar 2 van de 58. Een van hen verdiende $19.000 minder dan de volgende werknemer op hetzelfde niveau.

Ontwikkelaar Iheanyi Ekechukwu meldt in een persoonlijke anekdote dat zijn blanke vriend $10.000 meer werd aangeboden voor dezelfde positie bij Coinbase terwijl ze dezelfde ervaring hadden:

Eric Cason raadt Popper aan om een stuk te schrijven over hoe Coinbase zijn klantenservicepersoneel als “aannemers” behandelde waardoor ze grote hoeveelheden aan kapitaal misliepen en slecht behandeld werden.

Het nieuws van de controverse valt wellicht op een slecht moment voor het bedrijf. Coinbase is van plan om naar de beurs te stappen en een initial public offering (IPO) te houden nu dat de bitcoin (BTC) koers enorm gestegen is.

Enkele maanden geleden vertrok zo’n 5% van de werknemers van Coinbase toen CEO Brian Armstrong een statement uitbracht waarin hij een “apolitieke” sfeer wilde hebben bij het bedrijf kort na de Black Lives Matter (BLM) protesten. Iedereen die dat niet beviel mocht vertrekken.

Ripple (XRP) CEO Brad Garlinghouse was daar destijds kritisch over. Onlangs besloot Coinbase XRP te verwijderen van zijn platform nadat de SEC een aanklacht tegen Ripple indiende.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€30.592,30 Kopen
1
Bitvavo
€30.059,00 Kopen
2
Litebit
€30.191,80 Kopen
3
Bitcoinmeester
€30.324,70 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin als wereld reservevaluta – Oud Canadese premier en oud Amerikaanse minister van Financiën praten over BTC

Stephen Harper, voormalig minister-president van Canada voor bijna 10 jaar lang, denkt niet dat de Amerikaanse dollar (USD) snel vervangen zal worden als de...

Bitcoin (BTC) naar $115.000, voorspelt Pantera Capital op basis van S2F-model

Pantera Capital, een investeringsbedrijf en hedgefonds, voorspelt dat de koers van bitcoin (BTC) naar maar liefst $115.121 kan stijgen tegen 1 augustus. Dat meldt...

Bitcoin (BTC) prijs consolidatie zet door, grote volatiliteit aanstaande? Analist houdt deze prijzen in de gaten

De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen 24 uur weinig spectaculairs laten zien. Het is de bulls vooralsnog niet gelukt om de overhand te krijgen terwijl...

Bitcoin (BTC) exchange Livecoin sluit deuren na aanval; slachtoffer of exit scam?

Livecoin, een Russische cryptocurrency-exchange, sluit de deuren vanwege een hack. Dat kondigt de bitcoin-beurs op 16 januari aan: https://twitter.com/livecoin_net/status/1350460750943424512 De exchange werd naar verluidt eind december...

Bitcoin (BTC) trend volgt bull trend van 2016-2017, stelt CoinGecko in rapport over 2020

2020 was een geweldig jaar voor crypto en met name voor bitcoin (BTC). De cryptocurrency werd namelijk omarmd door grote investeerders en bedrijven, een...

Binance coin (BNB) bereikt hoogste prijs ooit, is dit de reden?

Binance coin (BNB), de cryptocurrency van een van 's werelds grootste cryptocurrency exchanges Binance, heeft een nieuwe all-time high (ATH) bereikt! Gisteren aan het einde van...