Home Nieuws Altcoin nieuws Ripple CEO haalt uit naar Coinbase CEO, tech bedrijven hebben een ‘verplichting’...

Ripple CEO haalt uit naar Coinbase CEO, tech bedrijven hebben een ‘verplichting’ naar de maatschappij

- Advertentie -

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, het op XRP gebaseerde betaalbedrijf, is kritisch over de “apolitieke missie” van Brian Armstrong, de CEO van de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase.

Armstrong ontving onlangs een bak van kritiek over zich heen. Hij bracht eind vorige maand namelijk een statement uit waarin hij adviseerde zijn werknemers niet met politieke discussie te mengen, maar zich alleen te focussen op de missie van het bedrijf. En wie dat niet bevalt, mag vertrekken.

Sindsdien zijn al meer dan 60 werknemers bij het bedrijf vertrokken, waaronder de COO Jeff Horowitz en onlangs ook John Russ, hoofd van marketing bij Coinbase.

Garlinghouse “verwerpt” de statement van Armstrong. Dat zegt hij in een interview met CNBC, gepubliceerd op 26 oktober. Volgens Garlinghouse hebben grote technologiebedrijven juist een verplichting om te werken aan oplossingen voor maatschappelijke problemen.

Deze technologiebedrijven zijn namelijk verantwoordelijk voor het erger maken van deze maatschappelijke problemen, dus moeten ze ook bereid zijn om te werken aan oplossingen, aldus Garlinghouse.

Ik denk dat technologiebedrijven een kans hebben, maar eigenlijk een verplichting, om deel uit te maken van de oplossing. De trieste realiteit is, en ik zeg dit als een oude veteraan van Silicon Valley, sommige van deze problemen worden op zijn minst verergerd door de technologieplatforms zelf.

Ter voorbeeld noemt Garlinghouse op dat Ripple momenteel YouTube aanklaagt omdat het te weinig doet aan de grote aantallen van zogenaamde giveaway scams, of neppe weeggeefacties, die op het platform verschijnen.

Garlinghouse zegt dat Ripple niets heeft aan deze rechtszaak, maar dat hij de eigenaren van dit soort platformen wil dwingen verantwoordelijkheid te dragen voor de problemen waar ze aan bijdragen.

Ook Twitter CEO Jack Dorsey uitte kritiek op de statement van Armstrong. Volgens Dorsey is bitcoin (BTC) direct activisme tegen de problemen die het huidige financiële systeem veroorzaakt, en dit sluit mensen uit.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.726,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.467,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.484,80 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.515,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.558,10 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...