Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Apple medeoprichter Steve Wozniak klaagt Google en YouTube aan omtrent bitcoin (BTC) oplichting

Steve Wozniak, de beroemde medeoprichter van Apple, klaagt samen met 17 andere mensen social-mediaplatform YouTube aan en daarmee ook het moederbedrijf Google. Dat blijkt uit een aankondiging op 22 juli van advocatenkantoor Cotchett, Pitre & McCarthy.

Google en YouTube zouden niet genoeg doen tegen de beruchte giveaway scams, oftewel neppe weggeefacties, hebben gedaan waar de gelijkenis wordt misbruikt van beroemdheden om mensen van hun bitcoin (BTC) af te troggelen.

- Advertentie -

Op YouTube (maar ook andere social-mediaplatformen) wordt deze vorm van oplichting steeds populairder. Mensen worden gevraagd een bepaalde hoeveelheid van een cryptocurrency, meestal bitcoin, te sturen naar een adres met de belofte dat zij een grotere hoeveelheid terug zullen ontvangen.

Onlangs werd deze vorm van oplichting gebruikt tijdens een grote hack van Twitter. Advocaat Cotchett looft Twitter voor het snelle handelen en zegt dat YouTube deze vorm van oplichting al maandenlang toestaat en er zelfs aan verdiend via promoties en advertenties.

Als YouTube snel had gehandeld om dit in redelijke mate te stoppen, zouden we nu niet hier zijn. YouTube lijkt, net als Google, te vertrouwen op algoritmen en er werd in deze gevallen van criminele activiteiten geen speciale inspanning geleverd die op maat gemaakte software vereiste.

Als er een misdaad wordt gepleegd, moet u mensen kunnen bereiken die in staat zijn deze te stoppen. Welke mens zou dergelijke berichten zien en ze niet onmiddellijk als crimineel verbieden?

Aldus Wozniak. Wozniak is niet de eerste die een dergelijke aanklacht indient. In April diende Ripple (XRP) ook een aanklacht in tegen YouTube omtrent deze vorm van oplichting. Vorig jaar klaagde John de Mol Facebook nog aan hieromtrent en kreeg van de rechter zijn gelijk.

Advocaten van YouTube zeggen dat het platform niet verantwoordelijk is voor de content die door gebruikers wordt geplaatst. Wozniak en het advocatenkantoor houden later vandaag nog een persconferentie.

Een onderzoeksrapport van Whale Alert meldde onlangs dat er al $24 miljoen dit jaar aan cryptocurrencies gestolen is op deze manier. Ook vandaag meldt Whale Alert dat er $18.000 aan bitcoin verstuurd is in een dergelijke scam:

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.076,18 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.076,18 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...