Kopieer de handelingen van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin (BTC) exchange Huobi zet DeFi-divisie op onder leiding van Wall Street topvrouw

Een van ’s werelds grootste cryptocurrency exchanges, Huobi, heeft een nieuw initiatief opgezet om de snel opkomende Decentralized Finance (DeFi) markt te onderzoeken. Daarnaast zal het bedrijf ook miljoenen dollars gaan investeren in de sector.

DeFi komt de laatste tijd steeds vaker in het nieuws. Dat is niet gek aangezien sommige tokens soms wel met meer dan duizend procent in waarde zijn gestegen. Kortom, de sector lijkt veel investeerders aan te spreken.

- Advertentie -

Decentralized Finance slaat op digitale financiële producten waarbij geen tussenpersoon nodig is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan leningen en gedecentraliseerde exchanges. Onlangs wist Huobi een voormalig Wall Street topvrouw te strikken, Sharlyn Wu genaamd. Zij zal de nieuwe DeFi Division gaan leiden. In een persverklaring zei Wu:

“In de afgelopen twee jaar zijn we getuige geweest van de geboorte en exponentiële groei van DeFi, […] De breedte, diepte en snelheid van innovaties zijn ongeëvenaard in de menselijke geschiedenis. Het is opwindend om te zien dat de kracht van een permissionless economie op wereldschaal wordt ontketend. Er zijn echter nog veel problemen op theoretisch en technisch niveau.”

Wel ziet Wu de vele positieve kanten aan DeFi. Zo zouden de financiële producten vele malen transparanter en efficiënter zijn dan de reguliere financiële systemen. Doordat mensen er geen invloed meer op hebben door het maken van fouten is “crypto een perfect systeem voor de financiële wereld,” aldus Wu.

Toch zouden de projecten die nu onderdeel uitmaken van de DeFi-sector niet zo gedecentraliseerd zijn als men misschien denkt. Onlangs bleek namelijk dat ruim 99% van de DeFi-tokens in bezit zijn van de 500 grootste bezitters.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.237,56 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.237,56 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...