Timo Bult Timo Bult
08/08/2020 17:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/08/2020 17:16

Bitcoin (BTC) exchange Huobi zet DeFi-divisie op onder leiding van Wall Street topvrouw

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange Huobi zet DeFi-divisie op onder leiding van Wall Street topvrouw

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Een van ’s werelds grootste cryptocurrency exchanges, Huobi, heeft een nieuw initiatief opgezet om de snel opkomende Decentralized Finance (DeFi) markt te onderzoeken. Daarnaast zal het bedrijf ook miljoenen dollars gaan investeren in de sector.
DeFi komt de laatste tijd steeds vaker in het nieuws. Dat is niet gek aangezien sommige tokens soms wel met meer dan duizend procent in waarde zijn gestegen. Kortom, de sector lijkt veel investeerders aan te spreken.
Decentralized Finance slaat op digitale financiële producten waarbij geen tussenpersoon nodig is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan leningen en gedecentraliseerde exchanges. Onlangs wist Huobi een voormalig Wall Street topvrouw te strikken, Sharlyn Wu genaamd. Zij zal de nieuwe DeFi Division gaan leiden. In een persverklaring zei Wu:

“In de afgelopen twee jaar zijn we getuige geweest van de geboorte en exponentiële groei van DeFi, […] De breedte, diepte en snelheid van innovaties zijn ongeëvenaard in de menselijke geschiedenis. Het is opwindend om te zien dat de kracht van een permissionless economie op wereldschaal wordt ontketend. Er zijn echter nog veel problemen op theoretisch en technisch niveau.”

Wel ziet Wu de vele positieve kanten aan DeFi. Zo zouden de financiële producten vele malen transparanter en efficiënter zijn dan de reguliere financiële systemen. Doordat mensen er geen invloed meer op hebben door het maken van fouten is “crypto een perfect systeem voor de financiële wereld,” aldus Wu.
Toch zouden de projecten die nu onderdeel uitmaken van de DeFi-sector niet zo gedecentraliseerd zijn als men misschien denkt. Onlangs bleek namelijk dat ruim 99% van de DeFi-tokens in bezit zijn van de 500 grootste bezitters.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie