Kopieer de handelingen van onze analisten 30 dagen gratis

DeFi projecten minder gedecentraliseerd dan men denkt

Een nieuw onderzoek toont aan dat ruim 99% van de DeFi tokens in bezit zijn van de top 500 token holders. Het komt erop neer dat de tokens dus niet heel breed verdeeld zijn als het aankomt op de decentralized finance (DeFi) projecten. Simone Conti, mede eigenaar van DeFi Italy en CryptoLabs’ Digital Investments trok deze conclusie na onderzoek gedaan te hebben.

Hij baseerde zijn conclusie op data die hij had samengevoegd vanaf Etherscan en Defi Pulse. Uit deze data bleek dat ongeveer 90% van de tokens van bijna alle DeFi projecten in handen zijn van de top 500 adressen. Drie van de projecten in behoren zelfs tot 99% aan deze top.

- Advertentie -

Volgens een grafiek die geplaatst werd op Twitter door Conti, is Compound de meest geconcentreerde token. Conti gaf 10 coins weer in de grafiek waarnaar hij onderzoek gedaan heeft op basis van de vergrendelde waarde. Waarbij 96% van het totale aanbod in handen is van enkele tientallen mensen in de top 50 aan token holders.

De top 5 adressen van de meerderheid aan DeFi projecten houden meer dan 40% van hun totale voorraad. Bancor is de enige uitzondering, maar ook daar heeft de top 5 meer dan 33% van de token in bezit. Conti concludeerde dat tokens die al bestonden voor de DeFi boom over het algemeen beter verdeeld zijn onder investeerders.

Het blijft echter lastig om de tokens te traceren, veel verschillende analisten gebruiken namelijk verschillende adressen om hun conclusies op te baseren en de resultaten van de publiceren in hun onderzoek.

Spencer Noon, manager van DTC Capital, is er van overtuigd dat Yearn.Finance (YFI) het best verdeeld is als het aankomt op DeFI tokens op de Ethereum (ETH) blockchain. De top 5 adressen zijn slechts in het bezit van ongeveer 10% van het totale aanbod.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.240,18 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.240,18 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...