Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
07/08/2020 13:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/08/2020 13:44

DeFi projecten minder gedecentraliseerd dan men denkt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
DeFi projecten minder gedecentraliseerd dan men denkt

Foto: BestForBest/Shutterstock

Een nieuw onderzoek toont aan dat ruim 99% van de DeFi tokens in bezit zijn van de top 500 token holders. Het komt erop neer dat de tokens dus niet heel breed verdeeld zijn als het aankomt op de decentralized finance (DeFi) projecten. Simone Conti, mede eigenaar van DeFi Italy en CryptoLabs’ Digital Investments trok deze conclusie na onderzoek gedaan te hebben.
Hij baseerde zijn conclusie op data die hij had samengevoegd vanaf Etherscan en Defi Pulse. Uit deze data bleek dat ongeveer 90% van de tokens van bijna alle DeFi projecten in handen zijn van de top 500 adressen. Drie van de projecten in behoren zelfs tot 99% aan deze top.


Volgens een grafiek die geplaatst werd op Twitter door Conti, is Compound de meest geconcentreerde token. Conti gaf 10 coins weer in de grafiek waarnaar hij onderzoek gedaan heeft op basis van de vergrendelde waarde. Waarbij 96% van het totale aanbod in handen is van enkele tientallen mensen in de top 50 aan token holders.
De top 5 adressen van de meerderheid aan DeFi projecten houden meer dan 40% van hun totale voorraad. Bancor is de enige uitzondering, maar ook daar heeft de top 5 meer dan 33% van de token in bezit. Conti concludeerde dat tokens die al bestonden voor de DeFi boom over het algemeen beter verdeeld zijn onder investeerders.
Het blijft echter lastig om de tokens te traceren, veel verschillende analisten gebruiken namelijk verschillende adressen om hun conclusies op te baseren en de resultaten van de publiceren in hun onderzoek.
Spencer Noon, manager van DTC Capital, is er van overtuigd dat Yearn.Finance (YFI) het best verdeeld is als het aankomt op DeFI tokens op de Ethereum (ETH) blockchain. De top 5 adressen zijn slechts in het bezit van ongeveer 10% van het totale aanbod.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie