Timo Bult Timo Bult
11/01/2021 08:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/01/2021 08:33

Bitcoin (BTC) exchange Kraken in de problemen terwijl koers hard zakt

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange Kraken in de problemen terwijl koers hard zakt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) en altcoin koersen lieten gisteren en vannacht weer flinke volatiliteit zien. Een behoorlijke correctie bracht bitcoin meer dan 20% terug en dat zorgde op de grote cryptocurrency exchanges voor extra veel bezoekers. Het was weer Kraken dat hier grote problemen door ondervond.
Rond 8 uur vanochtend Nederlandse tijd werden de eerste problemen gemeld bij Kraken. Het zou gaan om problemen met de API en de website. Het was hierdoor niet mogelijk om orders te plaatsen. Daarnaast toonde Kraken de volgende notificatie aan zijn gebruikers:

“De markt bevindt zich momenteel in de cancel-only modus, orders kunnen worden geannuleerd, maar er kunnen geen nieuwe orders worden ingediend. Probeer het later opnieuw.”

Inmiddels is op de statuspagina van Kraken te lezen dat een oplossing geïmplementeerd is en dat zij de resultaten hiervan aan het monitoren zijn. Dat Kraken niet bereikbaar was op weer een cruciaal moment is zuur voor veel gebruikers. Zeker gezien de correctie die bitcoin maakte hoopten veel traders op een mooi inkoopmoment. Door de problemen bij Kraken werden veel orders echter niet uitgevoerd waarmee zij die kans dus hebben gemist.
Exchanges hebben vaker te lijden tijdens grote prijsbewegingen. De systemen kunnen het simpelweg niet aan. Echter is het bij Kraken niet de eerste keer dat dit voorkomt. Toen bitcoin enkele dagen de $40.000 brak ondervonden Kraken en grote andere exchanges vergelijkbare problemen.
Tijdens deze correctie was Kraken echter een van de weinige exchanges die problemen had. Ook Binance meldde dat het “all-time high (ATH) systeemverkeer” zag en dat dit hier en daar voor kleine problemen zorgde. Er zou in sommige regio’s wat vertraging opgetreden zijn. Een uur na het eerste bericht van Binance CEO Changpeng Zhao meldt hij dat deze problemen nu opgelost zouden moeten zijn:
https://twitter.com/cz_binance/status/1348497314759933952

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie