Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
19/09/2020 18:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/09/2020 18:28

Bitcoin (BTC) exchange OKEx haalt hard uit naar Binance vanwege DeFi steun en meer

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange OKEx haalt hard uit naar Binance vanwege DeFi steun en meer

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Jay Hao, CEO van cryptocurrency exchange OKEx, haalt hard uit naar Binance en zijn CEO Changpeng ‘CZ’ Zhao voor hun recente steun aan dubieuze DeFi-projecten. Volgens Hao is de Binance Smart Chain (BSC) sterk gecentraliseerd en wordt de volledige chain gecontroleerd door maar één team. Hao gebruikt BakerySwap, dat gebouwd is op BSC, als voorbeeld. De gedecentraliseerde exchange (DEX) stortte binnen slechts 12 uur in elkaar, wat leidde tot protesten in China en elders:


De reeks van tweets komt voort uit een eerdere thread van 15 september, waarin hij CZ en zijn medeoprichter van Binance, Yi He, veroordeelde vanwege de overhaaste SUSHI listing op hun platform. Hao bekritiseerde Binance’s “onverantwoordelijke misgedrag dat het vertrouwen van de crypto community schaadde en ervoor zorgde dat #DeFi achteruit ging.”


Het gaat er in deze discussie vooral om dat CZ discutabele projecten openbaar bespreekt om vervolgens nadat deze crashen de tweets te verwijderen. Want ook op het platform van OKEx zelf is SUSHI een optie om te handelen. Dit komt door het immense succes van DEX’s zoals Uniswap, dat recent zijn eigen coin heeft gepubliceerd, die hevig concurreren met de traditionele crypto exchanges.
Exchanges zitten in een heel lastig dilemma; ze hebben de keuze om ofwel bij traditionele cryptocurrencies te houden geen trending DeFi-tokens verhandelen, en mogelijk gebruikers te verliezen aan DEX’s, of ze gaan mee in de hype waarbij ze het risico lopen om dubieuze tokens te verhandelen die kunnen zorgen voor het verlies van heel veel vermogen en die het crypto-ecosysteem zullen schaden.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie