Timo Bult Timo Bult
28/02/2021 07:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/02/2021 07:35

Bitcoin (BTC) exchanges verwerkten in februari een astronomisch bedrag aan transacties

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchanges verwerkten in februari een astronomisch bedrag aan transacties

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Cryptocurrencies zijn ongekend populair! Mede door de versnellende adoptie door grote investeerders en bedrijven stegen de koersen de afgelopen maanden flink. De cryptocurrency exchanges doen hierdoor goede zaken. De sector vestigde gisteren zelfs een nieuw record.
Uit cijfers van The Block Research blijkt dat 20 exchanges, waaronder Coinbase en Binance, samen voor meer dan $1 biljoen aan transacties hebben verwerkt. Nooit eerder lag het maandelijks volume zo hoog.
De om precies te zijn $1,05 biljoen ligt bijna 16% hoger dan het handelsvolume in januari. Toen lag dit cijfer rond $900 miljard. Binance is veruit de grootste exchange. De gele reus was goed voor twee derde van het totaal. Coinbase volgt met een aandeel van 10,6%. Kraken eindigt als derde en is goed voor 5,3% van het totaal.
De toename in handelsvolume is het gevolg van een combinatie van stijgende koersen en toenemende adoptie. MicroStrategy trapte de trend in 2020 af door meer dan een miljard dollar in bitcoin (BTC) te stoppen. Later volgde het nieuws dat ook Tesla meer dan een miljard dollar aan bitcoin had gekocht.
Niet alleen de gecentraliseerde exchanges zien een toename. Ook gedecentraliseerde exchanges, die transacties via de blockchain afwerken, vermorzelden begin februari een record. In januari waren zij goed voor een handelsvolume van $63 miljard.
Meepraten over de ontploffende crypto-sector? Word dan lid van ons gratis Telegram-kanaal! Of word Member en ga de discussie aan met onze analisten en ontvang elke doordeweekse dag een video koersupdate.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie